Férfi kézilabda EHF-kupa

Az első félidőben eldöntötte a továbbjutást a Szeged

Magabiztos győzelemmel biztosította szereplését a férfi kézilabda EHF-kupa negyeddöntőjében a Pick Szeged együttese.

Magabiztosan győzött, és a nyolc közé jutott a Szeged - Fotó: MTI, Ujvári Sándor

A Tisza-partiak ellenfele a néhány éve az NB I-ben is vendégeskedő, három hete idegenben is legyőzött Tatran Presov volt. A magyar csapat nem sok kérdést akart hagyni már a második félidőre sem, korán komoly előnybe került. Mikler remekelt a kapuban, előtte működött a védekezés, és részben ebből szerzett könnyű gólokat a Szeged, részben pedig felállt fal ellen is könnyen alakított ki helyzeteket.

Juan Carlos Pastor az első játékrész közepén ugyan látott némi hullámvölgyet, de ez gyorsan véget is ért, magabiztosan folytatták a játékot a mieink. A szünetre 19-9-es előnybe kerültek, így gyakorlatilag el is dőlt, hogy győzni fognak, és továbbjutnak a C csoportból.

A fordulás után újra jött egy kis visszaesés, de hat találatnál közelebb egyszer sem tudott kerülni a Tatran. Az utolsó tíz percben aztán újra jöttek a könnyű gólok, különösen Larholm és Balogh voltak elemükben. Ancsin is csatlakozott hozzájuk a véghajrára, így már az is belefért, hogy olyan nagyon nem vette komolyan a védekezést a hazai csapat.

A 37-31-es győzelemmel megvan a továbbjutás, függetlenül a Nantes elleni idegenbeli és a Kristianstad elleni hazai mérkőzéstől.

Férfi kézilabda EHF-kupa
C csoport, 4. forduló
Pick Szeged-Tatran Presov (szlovák) 37-31 (19-9)
Nantes (francia)-Kristianstad (svéd) 25-23 (15-11)
 
A csoport állása: 1. Szeged 8 pont, 2. Nantes 6, Presov 2, 4. Kristianstad 0