Eurochallenge

Életben tartotta reményeit a Szolnok, a harmadik meccs dönt

megosztom

A Szolnoki Olaj KK hazai pályán hét ponttal legyőzte az észt Tartu Rockot csütörtökön a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa két sikerig tartó negyeddöntőjében, ezzel 1-1-re kiegyenlített, így a párharc kedden dől el Észtországban.

Báder Mártonék kiharcolták, hogy a harmadik meccsen dőljön el a párharc - Fotó: MTI

A friss magyar kupagyőztes kedden, remek hajrája ellenére, 87-83-ra kikapott Tartuban, majd izgalmas hazaútja volt, a repülőgépe ugyanis meghibásodás miatt kétszer is visszatért az észtországi légikikötőbe. Amint a hatharom.com beharangozó cikkében olvashattátok, az első meccsből egyértelműen leszűrhető volt, hogy nagyjából egyforma képességű a két csapat, így a szolnokiak joggal bízhattak abban, hogy a vállsérüléséből felépült csapatkapitányukkal, Báder Mártonnal kiegészülve győznek.

Az első negyedben ennek ellenére a 22-szeres észt bajnok volt a jobb, 15-7-re is vezetett. Dragan Alekszics együttese a folytatásban 22-22-nél érte utol riválisát, és egy parádés második szakasz után, főként Bádernek és Lóránt Péternek köszönhetően, a félidőben már 42-35-öt mutatott az eredményjelző. Térfélcsere után is maradt a hazai fölény, a Tartu kinti dobásai ezúttal nem sikerültek olyan jól, mint két nappal ezelőtt. Ráadásul az Olajban a súlyos sérülése után Oroszországból visszaigazolt, magyar válogatott Trotter Obie is elkapta a fonalat. A 33. percben már 15 pontra nőtt a remekül lepattanózó hazaiak előnye, ám az ellenfél bő egy perccel a vége előtt öt pontra felzárkózott (75-70). A hajrában Vojvoda Dávid duplája megnyugtatta a kedélyeket, és a Szolnok végül egyenlített a párharcban.

A negyeddöntő harmadik, utolsó mérkőzését kedden, magyar idő szerint 18 órakor rendezik Tartuban. A győztes bejut az április 25-27-ei négyes döntőbe. A Szolnok sorozatban negyedszer szerepel az Eurochallenge Kupában. Legnagyobb sikereként a csapat két éve a Final Fourba jutott, és Debrecenben végül a negyedik helyet szerezte meg. Dragan Alekszics vezetőedző azt mondta: Trotter és Báder rápihent a mai meccsre, és ez segített a rotációban. "Végig kontrolláltuk a mérkőzést, és mindent megteszünk Tartuban is" - tette hozzá.

Kosárlabda-tippekért látogass el PROTIPP-rendszerünkbe!
Eurochallenge Kupa
negyeddöntő, 2. mérkőzés
Szolnoki Olaj-Tartu Rock (észt) 80-73 (17-22, 25-13, 21-16, 17-22)
a magyar csapat legjobb dobói: Lóránt 16, Báder 11, Holiday 10
 
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1.
megosztom