NB I

Torghelle elintézte a Fradit, a Honvéd kitömte a Puskást

  • hatharom.com/MTI

Az OTP Bank Liga 19. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a Budapest Honvéd 4-0-s győzelmet aratott Fehérváron a Puskás Akadémia ellen, míg a 204. örökrangadón a kiesés elöl menekülő MTK 3-2-re legyőzte a második félidőben 10 főre fogyatkozó Ferencvárost.

Torghelle góllal és gólpasszal vette ki a részét a Ferencváros legyőzéséből / MTI

Alighogy kezdetét vette az örökrangadó, máris vezetett az MTK: egy perc sem telt el a találkozóból, amikor Pölöskei elképesztően nagy gólt szerzett távolról. A Ferencváros ennek ellenére magához ragadta a kezdeményezést, a nyolcadik percben Böde még a kapufát találta el, az első negyed óra végén Somália idénybeli első góljával azonban már egyenlített. A folytatásban mindkét gárda megpróbált támadóan fellépni, de a szünetig már nem esett újabb találat.

A fordulást követően a magáról megfeledkező Jenner második sárga lapját gyűjtötte be, így emberelőnybe került a hazai alakulat. A holland légiós egy teljesen ártalmatlan helyen csúnyán rácsúszott Dragan Vukmirra, majd miután a játékvezető felmutatta neki a piros kártyát, teljesen elveszítette a fejét, a pályáról lefelé menet kis híján még a másodedző Máté Csabával is összeverekedett. 

Volt oka az MTK-játékosoknak az örömre, a kék-fehérek elmozdultak a kieső helyről / MTI

A hazaiak az emberelőnyt pillanatok alatt kihasználták, egy beadást Torghelle fejelt az érkező Kanta elé, aki közvetlen közelről könnyedén mattolta az első gólnál hibázó Dibusz Dénest. A gól pillanatában ápolások miatt a Fradinak mindössze hét mezőnyjátékosa volt a pályán. Nem sokkal a vezető találat után jött az újabb hazai gól: ezúttal Kanta volt az előkészítő, a csapatkapitány jobboldali beadását Torghelle becsúszva passzolta be az FTC kapujába.

A zöld-fehérek azonban nem adták fel, az MTK pedig érthetetlen módon teljesen visszaállt saját kapuja elé. Somália második góljával a vendégek ugyan visszajöttek a mérkőzésbe, és a hajrára teljesen beszorították az emberelőnyben futballozó hazaiakat, ám az eredmény már nem változott, így hét forduló után Garami József legénysége ismét győztesen hagyhatta el a pályát. Gólgazdag találkozóra számított tippmesterünk is, a mérkőzés találataira vonatkozó PROTIPP kimenetele egy pillanatig sem volt kérdéses.

INFO MTK Budapest-Ferencváros 3-2 (1-1)
OTP Bank Liga, 19. forduló
Hidegkuti Stadion, 5000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Pölöskei Zs. (1.), Kanta J. (61.), Torghelle (65.), illetve Somália (17., 75.)
kiállítva: Jenner (55.)
sárga lap: Fejes (11.), Torghelle (56.), Csiki (63.), Vukmir (85.), illetve Jenner (33., 55.), Holman (81.), Leonardo (83.)
MTK:Hegedüs L. - Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes - Vass Á., Pölöskei Zs., Kanta J. (Batik, 89.) - Horváth Zs. (Vass P., a szünetben), Csiki (Eppel, 72.) - Torghelle
Ferencváros: Dibusz - Jovanovic, Besic, Mateos, Bönig (Holman, 70.) - Laczkó (U. Diallo, 70.), Gyömbér - Jenner, Leonardo, Somália - Böde (Cukic, 61.)

Az örökrangadóval egy időben zajló másik mérkőzésen a kispestiek az első perctől kezdve támadólag léptek fel, melynek köszönhetően korán vezetést szereztek. A mérkőzést ezt követően sem engedték ki a kezükből, és számos helyzetet kialakítva, illetve újabb gólokat szerezve könnyedén, 4-0-ra nyertek Puskás Akadémia ellen, amely képletesen szólva ezúttal nem volt egy súlycsoportban riválisával.

A piros-feketék sikerüknek köszönhetően feljebb léptek a tabellán, Marco Rossi alakulata a Hungária körúton elhasaló Ferencvárost megelőzve feljött az ötödik helyre.

INFO Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 0-4 (0-2)
OTP Bank Liga, 19. forduló:
Székesfehérvár, 500 néző, v.: Farkas
gólszerzők: Vécsei (13.), Ignjatovic (39.), Lovric (59.), Prosser (77.)
sárga lap: Vaskó (33.), Tamás (57.), illetve Zivanovic (36.), Diarra (42.), Lovric (61.), Vécsei (68.)
Puskás Akadémia: Hajdúch - Nagy Zs., Vaszicsku, Vaskó, Tamás - Gallardo (Denkovic, 62.), Polonkai (Orbán, 78.), Czvitkovics, Tóth II. B., Szakály D. (Tischler, a szünetben) - Lencse
Budapest Honvéd: Kemenes - Ikenne-King, Lovric, Ignjatovic, Baráth - Zivanovic, D. Diarra, Vécsei - Job (Mancini, 80.), Bonazzoli (Holender, 68.), Daud (Prosser, 75.)
2014-03-07;212
2014-03-08;212
2014-03-09;212
144894