Felkészülés

Füttyszó Győrben, Pintér Attila vereséggel mutatkozott be

Korán vezetést szerzett, de végül vereséget szenvedett Finnországtól a magyar labdarúgó-válogatott Győrben.

Letámadásokkal kezdte a magyar válogatott a mérkőzést, ebből sikerült is labdákat szerezni, de néhány perc után hátrébb szorultak a mieink. Ennek ellenére meglett a vezetés, mivel a 13. percben Ojala elnézte egy labda ívét, Rudolf mehetett kapura - miután kézzel levette a játékszert -, lőtt, és Mäenpää kapus is hozzátette a magáét: előtte pattant a labda, majd mögé vágódott a hálóba. 1-0

Ez a bemutatkozás nem jött össze - Fotó: MTI

Ettől kezdve azonnal visszaállt a csapatunk, és szinte csak a finnekről szólt az első félidő. Mivel középpályánk gyakorlatilag nem volt, néhány Rudolfnak előre vágott labdával kezdhettünk volna valamit, de a csatár nem igen kapott segítséget, így nem is tudta megtartani a játékszert. Eközben a vendégeknek folyamatosan voltak kisebb-nagyobb lehetőségeik, a szünet felé közeledve egyre inkább csak a szerencsén múlott, hogy komoly helyzetig, gólig nem jutottak.

A fordulás után megint rajtuk múlott inkább, hogy nem lőttek azonnal egy gólt, ez után viszont voltak helyzeteink. A legnagyobbat a végig indiszponált Koman hagyta ki, ő a már gyakorlatilag üres kaput nem találta el, de Elek is fejelhetett volna gólt.

Idővel visszavették a finnek az irányítást, és egyenlíteni is tudtak. Egy támadáson belül többször belöbbölték a védelmünk mögé a labdát, az egyik után jött is a bal oldali beadás, ami után Pukki még nem tudta bekotorni a játékszert, de Pohjanpalo igen. 1-1

Kicsivel később Juhász a tizenhatoson belül rálépett Hetemaj lábára, a játékvezető tizenegyest ítélt, amit Eremenko be is rúgott. 1-2

A véghajrában újra feltámadt a magyar válogatott, de hiába voltak Futácsnak és Dzsudzsáknak is lehetőségei, nem jött az újabb gól, így Pintér Attila vereséggel mutatkozott be.

Magyarország-Finnország 1-2 (1-0)
Győr, 12 ezer néző, v.: Alexander Harkam (osztrák)
gólszerzők: Rudolf (13.), illetve Pohjanpalo (74.), Eremenko (84., 11-esből)
sárga lap: Bogdán (40.), illetve P. Hetemaj (10.)
 
Magyarország: Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán (Kádár Tamás, 56.), Juhász Roland, Leandro - Varga József (Szakály Péter, 88.) - Lovrencsics Gergő (Gyurcsó Ádám, 53.), Sándor György (Elek Ákos, 55.), Koman Vladimir (Futács Márkó, 64.), Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely (Nikolics Nemanja, 83.)
 
Finnország: Niki Mäenpää - Kari Arkivuo, Juhani Ojala, Niklas Moisander, Sebastian Sorsa - Toni Kolehmainen (Alexander Ring, 70.), Tim Sparv, Përparim Hetemaj - Riku Riski (Joel Pohjanpalo, 64.), Roman Eremenko (Sakari Mattila, 94.) - Teemu Pukki (Berat Sadik, 87.)
[1652189] 2014-03-05 18:00:00 Magyarország - Finnországx;
Élő közvetítés: Magyar-finn 20140305x