Női kézilabda

Kihirdette első keretét az új kapitány

Németh András a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a március végi, horvátországi felkészülési tornára.

A kapitány kapus-, jobbátlövő-, beálló- és balszélső posztokon jelentősen eltért elődei válogatási elveitől, de irányító pozícióba is hívott meg fiatal reménységet.

"A keret jelenlegi összetétele arról is tanúbizonyságot tesz, hogy sok játékost szeretnék kipróbálni. Megpróbáljuk ezt a fajta próbaidőszakot minél rövidebb szakasz alatt végrehajtani" - mondta el a kerethirdetés kapcsán a keziszovetseg.hu-nak Németh András. - "A klasszisaink játékára természetesen igényt tartok, a többi, március végére behívott játékost mellettük tudjuk igazán fölmérni. A keret bárki számára nyitott a továbbiakban, aki teljesítményével rászolgál a csapatba kerülésre, ugyanakkor azt látom, hogy bizonyos vérfrissítésre feltétlenül szüksége van a nemzeti csapatnak. A mostani névsorban szereplőkön kívül további 4-5 játékost figyelek, ők, ha továbbra is biztató teljesítményt nyújtanak, akkor bekerülhetnek a legjobbak közé. Azt is szeretném hangsúlyozni, hogy senkiről nem szeretnék teljesen lemondani azok közül, akik a legutóbbi világversenyeken szerepeltek a magyar válogatottban."

A szakember kiemelte, hogy a kapuban mindenképp új embereket szeretne kipróbálni, a jobb szélen és balátlövőben ugyanakkor nincs sok variációs lehetősége. A jobb oldalon mindenképp balkezes átlövőket szeretne alkalmazni, ezért ott Soós Viktória mellett két fiatal tehetséggel számol, míg beállóban elsősorban védekezésben használható játékosokkal kísérletezik.

Mivel az európai csapatok nagy része még a decemberi, részben itthon megrendezésre kerülő kontinenstorna selejtezősorozatában érdekelt, a magyar válogatott a társrendező Horvátország két csapatával és Tunéziával vesz részt a március végi felkészülési tornán.

Magyar női kézilabda-válogatott
A válogatott kerete az umagi felkészülési tornán
kapusok: Kiss Éva (Fehérvár KC), Szikora Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria), Víg Vivien (Dunaújvárosi KKA)
jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO KC), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO KC)
jobbátlövők: Kovács Anna (Érd), Planéta Szimonetta (Veszprém Barabás-Duna Takarék), Soós Viktória (Győri Audi ETO KC)
irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Veszprém Barabás-Duna Takarék)
beállósok: Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Takács Dusmáta (Dunaújvárosi KKA)
balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi KKA), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
balszélsők: Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Erdősi Ildikó (Siófok-Galérius Fürdő), Schatzl Nadine (Érd)
Magyar női kézilabda-válogatott
A horvátországi torna tervezett programja
március 28., péntek:
17:00 Horvátország B-Magyarország
19:00 Horvátország-Tunézia
március 29., szombat:
17:00 Horvátország B-Tunézia
19:00 Horvátország-Magyarország
március 30., vasárnap:
10:00 Magyarország-Tunézia
12:00 Horvátország-Horvátország B