Női kézilabda KEK

Idén aligha lesz KEK-győzelem, csúnyán kikapott Dániában a Fradi

Nagyon gyenge játékkal, rossz felfogásban játszva negyven gólt kapott a Ferencváros női kézilabdacsapata a dán Viborg otthonában, a KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Ez nem az a szezon

Sok góllal indult a meccs, mindkét oldalon potyogtak a találatok, és ezt 9-9-nél a hazaiak edzője unta meg hamarabb. Ugyanakkor Elek Gábor is leteremtette játékosait, amiért nem mozognak eleget mélységben védekezésben.

Christian Dalmose szavai értek többet, továbbra is könnyedén lőtte a gólokat a Viborg, ugyanakkor keményebb lett a védekezése is, a Ferencvárosban pedig szinte mindenki elbizonytalanodott. Szinte csak Szucsánszki vállalkozott, mégis ő kapta védekezésbeli hiányosságai miatt a legnagyobb leszúrást Elek Gábor időkérésénél, 14-12-nél.

Sajnos a különbség csak nőtt a szünetig (18-14), a fordulás után pedig még tovább. Kapusteljesítmény gyakorlatilag nem volt a mieinknél, a mélységi kilépések továbbra is hiányoztak, Gulldén nagyon élt, támadásban pedig még mindig bizonytalan volt a Fradi. A kulcsemberek egyike sem vállalkozott, csak Steinbach tüzelt változó hatékonysággal.

23-17-nél próbálta Elek Gábor újra felrázni a játékosait, de hiába, hamarosan már tíz találatra nőtt a különbség. Ekkor már nagyképűvé vált a Viborg, ami egy kis hullámvölgyet okozott náluk, de összekapták magukat, és az utolsó öt percet 37-27-nél kezdték. Ebből egy keveset sikerült faragni, de 40-32 lett a meccs vége.

Női kézilabda KEK
negyeddöntő, első mérkőzés
Viborg HK - FTC-Rail Cargo Hungaria 40-32 (18-14)