Európa Liga

Jó reklám az olaszoknak, büszkeség a Tottenhamnek

Csütörtökön lezajlottak az Európa Liga nyolcaddöntőjébe jutásért vívott párharcok visszavágói. A továbbjutók értékeléseiből szemezgettünk.

Sherwood megkapta, amit akart

A hatharom.com PROTIPPJE által végső győztesnek várt Juventus hazai kétgólos győzelme után idegenben is lőtt gyorsan kettőt a török Trabsonspornak, így könnyedén jutott a tizenhat közé.

"Nagyon boldog vagyok, mert jól álltunk a mérkőzéshez, jól teljesítettünk. Minden szempontból jól játszottunk. Az első meccsen néha mintha leoltották volna a villanyt, ami sokba kerülhetett volna, de most a lehető legjobban játszottunk" - értékelt lelkesen Antonio Conte, a Juve vezetőedzője.

Csapata a következő körben a Fiorentinával mérkőzik meg, így március 9-én bajnokin, 13-án és 20-án pedig EL-meccsen találkoznak a Violákkal, és ez kicsit elszomorítja a trénert.

"Sosem jó a saját országodból jövő csapattal játszani. Szeretném, ha mind továbbjuthatnánk. Örülni fogunk a firenzeieknek, de ez egy nagy akadály lesz. Ugyanakkor jó reklám az olasz focinak" - vélekedett Conte.

[1625276] 2014-02-27 21:05:00 Trabzonspor - Juventusx;

A taljánok közül a Lazio egy 3-3-as döntetlennel, múlt heti veresége miatt kiesett, a Napoli ugyanakkor 3-1-re legyőzte a Swansea-t, így továbbment.

"Létfontosságú siker volt. Nagyon sok csapat szenved a nemzetközi porondon, keményen kell dolgozni, de a legfontosabb, hogy egységesek maradtunk, a végén pedig nyertünk. Vezettünk, majd saját figyelmetlenségünk miatt kaptunk gólt, de sikerült elérnünk egy nagyon fontos eredményt. Balszerencsések voltunk a Bajnokok Ligájában, de itt is igyekszünk mindent beleadni és a lehető legtovább jutni" - mondta Lorenzo Insigne, a nápolyiak csatára.

[1625275] 2014-02-27 19:00:00 SSC Napoli - Swanseax;

A Tottenham igen izgalmas körülmények között harcolta ki a továbbjutást, hiszen összesítésben már kétgólos hátrányban is volt. A végén viszont megmutatkozott az a karakter, amit Tim Sherwood menedzser előzetesen szeretett volna látni.

"Nagyon korán kaptunk egy kemény ütést. Meg kellett mutatnunk, hogy kik vagyunk, és ezt egyértelműen megtettük a második félidőben. Fontos volt, hogy felálljunk, és büszke vagyok a srácokra" - lelkendezett Sherwood.

A Spurs a következő körben a Benficával találkozik, és egyébként is lesznek érdekes párharcok, hiszen a Juventus-Fiorentina mellett Porto-Napoli és Sevilla-Betis meccseket is rendeznek.

[1625273] 2014-02-27 21:05:00 Tottenham Hotspur - Dniprox;
2014-02-27;73
2014-03-13;73

 

  • Pro
    Tomihmv
    2014. február 27., Csütörtök 14:51

    Europa Liga | SSC Napoli-Swansea City

    2014. február 27., Csütörtök 19:00
    • Ország:Nemzetközi
    • Fogadás típusa:Over/Under
    • Tipp:Over 2.5
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.82
    • Eddig éri meg:1.7
    • Tét:4
    • INDOKLÁS:

      Az odavágón 0-0-ra végeztek a csapatok Walesben, azonban úgy vélem, hogy ezúttal már gólokat is láthatnak a nézők. Mindkét csapat támadószellemben szokott pályára lépni, különösen igaz ez a Napolira hazai pályán. Rafa Benítez együttese az ilyen nagy téttel bíró találkozókra mindig felszívja magát és jól szerepel, tovább sok gólt is lő. A BL-ben például az Arsenal, Dortmund, Marseille triót verte meg, úgy, hogy két gólt mindig lőtt, ráadásul általában egyet be is szedett, de említhetném a Milan vagy a Roma kivégzését is. A Swansea az esélytelenek nyugalmával léphet pályára, hiszen mondhat akárki, akármit ennek a párharcnak az olasz csapat az esélyese. Ez a walesieknek jól jön, hiszen csak ekkor képesek jól teljesíteni, amikor nincs rajtuk teher. Hétvégén könnyedén nyerhettek volna Liverpoolban, de nem volt szerencséjük, így is hármat lőttek az Anfield Roadon, de tudtak ők már nyerni idén például az Old Traffordon.

      A hazaiak a legjobbjaikkal állnak fel, egyrészt azért mert Benítez komolyan veszi ezt a sorozatot is - tavaly a Chelsea-vel nyerte meg az EL-t -, másrészt Higuaín és Albiol nem játszhat a hétvégi bajnokin, továbbá Reinán kívül nincs más kapus perpillanat Nápolyban. A vendégeknél hiába nem lesz Michu és Shelvey, rajtuk kívül is bőven vannak még olyan játékosok, akik képesek gólt rúgni, hiszen elég csak Bonyra, Dyerre és de Guzmanra gondolni.

      Mivel az odavágó 0-0 lett, így ha az olaszok hátrányba kerülnek nyerniük kell, míg walesieknek egy gólos döntetlen is elengedő lehet, azonban kérdés, hogy képesek-e túlélni a nápolyiak nyomását?

      Úgy gondolom, hogy a felek nem hazudtolják meg önmagukat, és a visszavágón már kiszakad a gólzsák és a két támadószellemű gárda összecsapásán legalább három találat születik.

    • Eredmény:

      3 - 1( 1 - 1)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.28