Bajnokok Ligája

A Real leiskolázta a Schalkét, a Galata kicsikarta a döntetlent a Chelsea ellen

A Real Madrid óriási fölénnyel, 6-1-re nyert a Schalke otthonában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. A szerdai másik találkozón a Chelsea sokáig jobb volt a Galatasaray vendégeként, ám a törökök végül döntetlenre mentették a meccset.

Mindhárom támadó duplázott

Az egyik legegyértelműbb párharcnak bizonyult a sorsoláskor a Schalke 04-Real Madrid összecsapás. A királyi gárda a baljós történelmi előjel ellenére bizonyította, miért tartják jelenleg a világ egyik legjobb formában lévő csapatának, a 21. percben már két góllal vezetett. Másképp is alakulhatott volna...az első percben Höwedes fejelt a jobb alsó mellé, majd miután Karim Benzema megszerezte a vezetést, Julian Draxler hagyta ki a kihagyhatatlant. Innentől gyakorlatilag azt csinált a Real, amit akart, a szünetre 2-0-ás előnnyel vonulhatott, a második gólt Gareth Bale rúgta, mindkét találatban közreműködött a hazaiak védelme.

A különbség fokozódott a két együttes között a második félidőben: az 52. percben a Madrid harmadik támadója, Cristiano Ronaldo is betalált. Öt perccel később Benzema duplázott, majd Bale is meglőtte második gólját. Ekkor 5-0 volt a vendégeknek. CR7 sem akart lemaradni, a 89. percben 6-0-ra alakította az állást. A mérkőzés legszebb gólja végül nem a madridiakhoz fűződött: a hosszabbításban Klaas-Jan Huntelaar parádés kapáslövéssel szépített (?).

A Real Madrid 6-1-re nyert, PROTIPPÜNK telitalálatnak bizonyult. A párharc kimenetele eldőlt. A Schalke fennállása legsúlyosabb vereségét szenvedte el a nemzetközi porondon, míg a Real huszadik nekifutásra tudott nyerni Németországban európai kupasorozat egyenes kieséses szakaszában.

[1625216] 2014-02-26 20:45:00 Schalke 04 - Real Madridx;
[1625216] 2014-02-26 20:45:00 Schalke 04 - Real Madridx

Torres góljával vezetett a Chelsea

A Chelsea-ra várt a feladat, hogy megmentse az angol klubok becsületét Európában, miután a Manchester City, az Arsenal és a Manchester United is 2-0-ás hátrányból várhatja visszavágóját. Ez felemásan sikerült a Kékeknek: támadólag léptek fel a törökök, a pályán keletkezett űrt pedig remekül kihasználta a Chelsea, rögtön az elején Muslera borzalmas mentéséből születhetettt volna gól, de Willian a kapu fölé lőtt. A 9. percben Azpilicueta iramodott meg a bal oldalon, középre adott, ahol Torresnek az üres kapuba kellett gurítania (0-1).

A Chelsea veszélyes kontrákat vezetett, pillanatok alatt átrobogott a pályán, de nem tudta növelni előnyét. Roberto Mancini az első félóra végén Izet Hajrovic helyére Yekta Kurtulust küldte be, ezzel szilárdabb lett a törökök középpályája. A második félidőben tudta igazán nyomás alá helyezni a Galata a vendégeket, egyre többször került a Chelsea kapuja elé. A 62. percben szöglet után Drogba csúsztatta meg a labdát, Selcuk Inan viszont egy méterről a kapufát találta telibe. Nem sokkal később már egyenlíteni tudott a hazai gárda: újabb sarokrúgás után Aurélien Chedjou kapásból lőtt a kapuba, a vendégvédők nem álltak a helyzet magaslatán. José Mourinho azonnal reagált, Schürrle helyére Obi Mikelt vezényelte a középpályára. Majdnem ráfázott arra a Chelsea, hogy megelégedett a döntetlennel, a Galata továbbra is rohamozott, főleg átlövésekkel próbálkozott, Telles bombájánál nagyot kellett védnie Petr Cechnek. Maradt az 1-1, a Chelsea helyzete kedvező az idegenben lőtt góllal, de a Galatasarayé se reménytelen.

[1625215] 2014-02-26 20:45:00 Galatasaray - Chelseax
Percről percre: Schalke-Real Madrid és Galatasaray-Chelsea - ÉLŐx