Magyar válogatott

Leandro meghívót kapott, Hajnal, Szalai és Gera hiányzik Pintér első keretéből

Kijelölte első keretét Pintér Attila szövetségi kapitány, aki jövő szerdán a finnek elleni barátságos mérkőzésen debütál a magyar labdarúgó-válogatott kispadján.

Pintér kijelölte első keretét - Fotó: MTI/archív

A szövetségi kapitány 35 játékosnak küldött meghívót a Finnország elleni győri felkészülési meccsre. A keret azokra a labdarúgókra épül, akik részt vettek az elmúlt két hónap összetartásain, kiegészülve tizenegy légióssal, köztük a Cipruson játszó Leandróval vagy a Watfordban futballozó Tőzsér Dániellel. Az eddigi kulcsemberek közül hiányzik például Király Gábor, Hajnal Tamás, Gera Zoltán és Szalai Ádám is.

"Ez csak egy felkészülési mérkőzés, ami arra hivatott, hogy kiküszöböljük azokat a hibákat, amik az összetartások alatt előjöttek, kíváncsi vagyok élesben működnek-e amit gyakoroltunk – mondta az mlsz.hu-nak Pintér Attila. - Ez azért fontos, hogy ne hullajtsunk el értékes pontokat, olyan hiányosságok miatt, amiket meg lehet előzni a feladatok begyakorlásával, a csapatjáték felépítésével. Valamennyi lejátszott szeptemberi mérkőzést a csapatépítés jegyében képzelem el. Amint azt korábban is elmondtam, bő kerettel számolok a finnek ellen, a játékosok közül értelemszerűen nem fog mindenki pályára lépni szerdán. Vannak olyan futballisták a keretben, akikről eddig kevesebb személyes tapasztalatot tudtam szerezni, ezért hívtam meg őket, míg mások ezúttal azért nem kaptak meghívót, mert az ő képességeikkel tisztában vagyok, tudom, hogy szükség esetén számíthatok rájuk. Elsődleges cél, hogy olyan csapat alapjait tegyük le, amelyre éveken át építkezni lehet."

Az Omonia Nicosiában szereplő, brazil származású, tízszeres válogatott Leandro utoljára 2007-ben lépett pályára a nemzeti csapatban, most ismét lehetőséget kapott a szövetségi kapitánytól.

"Több mint hat éve voltam utoljára válogatott, de bíztam benne, hogy adódik még lehetőségem a bizonyítása címeres mezben, és mindent meg is tettem ennek elérése érdekében – mondta az mlsz.hu.nak Leandro. - Pintér Attila a törökországi edzőtábor előtt keresett meg először, de akkor nem tudtam elutazni a válogatotthoz, örülök, hogy most megkapom az esélyt. Bő a keret, sokan szeretnének megragadni a keretben, de azt mondom, a versenyhelyzet jót tesz a válogatott szempontjából. Keményen fogok dolgozni azért, hogy bekerülhessek a kezdőcsapatba, és a későbbiekben is számítson rám a szakmai stáb."

A mai napon egyébként Mixu Paatelainen, az északiak szakvezetője is kijelölte keretét.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Horváth Tamás (Mezőkövesd-Zsóry).
Védők: Heffler Tibor (MVM Paks), Lázár Pál (DVSC-TEVA), Vanczák Vilmos (FC Sion), Lipták Zoltán (Győri ETO FC), Guzmics Richárd (Szombathelyi Haladás), Kádár Tamás (DVTK), Juhász Roland (Videoton FC), Leandro de Almeida (Omonia Nicosia), Korhut Mihály (DVSC-TEVA), Laczkó Zsolt (Ferencváros).
Középpályások: Pátkai Máté (Győri ETO FC), Sándor György (Videoton FC), Pölöskei Zsolt (MTK Budapest), Vass Ádám (MTK Budapest), Elek Ákos (DVTK), Varga József (Middlesbrough), Tőzsér Dániel (Watford), Szakály Péter (DVSC-TEVA), Koman Vladimir (Ural), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Stieber Zoltán (Greuther Fürth), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva)
Támadók: Rudolf Gergely (Győri ETO FC), Orosz Márk (Lombard Pápa), Szatmári Lóránd (PMFC-Matias), Varga Roland (Győri ETO FC), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Futács Márkó (DVTK), Priskin Tamás (Maccabi Haifa), Lencse László (Puskás Akadémia), Böde Dániel (Ferencváros).

A finnek elleni találkozó szerdán 18.00-kor kezdődik a győri ETO Parkban, telt ház előtt. A hatharom.com élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik a mérkőzésről. A két válogatott egy Európa-bajnoki selejtezőcsoportba került a múlt hétvégi sorsoláson.

[1652189] 2014-03-05 18:00:00 Magyarország - Finnországx;