Karrier

Szétzúznám a Premier League-et - Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic ezúttal sem szerénykedett. A PSG svéd csatára úgy véli, nem kérdés, hogy megállná-e a helyét a világ talán legerősebb bajnokságában.

Minek nekem a Premier League? - Fotó: AFP

"Az angol kőkemény bajnokság, Európa legjobb csapatai közül három-négy ott szerepel. Nos, ha én ott játszottam volna, ugyanúgy szétkaptam volna, mint az összeset, ahol valaha megfordultam" - mondta a 32 éves gólvágó a  Daily Mirrornak.

Ibrát 2000-ben majdnem leigazolta az Arsenal, próbajátékra hívták. Később a fenegyerek így kommentálta a dolgot: 'Zlatan nem jár meghallgatásokra.'

"Talán másképp is alakulhatott volna az Arsenallal, de mindenki tudja, én nem vagyok próbázó. Mit gondoltok, ki vesztett többet, Arsene Wenger, vagy Zlatan?"

Ibrahimovic a Malmöben nevelkedett, innen az Ajaxhoz, a Juventushoz, az Interhez, a Barcelonához, a Milanhoz, és legutóbb a Paris Saint-Germainhez vezetett útja, a Bajnokok Ligája-kivételével mindent megnyert, volt olasz és francia gólkirály. A topligák közül Németországban és Angliában nem próbálta ki magát. "Mindig jól szórakozom azokon a kérdéseken, hogy miért nem próbáltam ki magam a Premier League-ben. Az utolsó alkalommal, amikor találkoztam Angliával, amely állítólag a legjobb játékosokat adja a Premier League-be...emlékeztek, mi történt?"

Ibra a 2012 novemberében játszott barátságos válogatott mérkőzésre utalt, amikor mesternégyest jegyzett a háromoroszlánosok ellen 4-2-re megnyert meccsen - utolsó góljáért Puskás-díjat kapott. "Talán emlékeztetni kellene az embereket arra, hogy ez volt a Zlatan-show."

A hórihorgas svéd csatár a Toulouse elleni vasárnapi bajnokin triplázott, toronymagasan vezeti 21 találattal a Ligue 1 góllövőlistáját.

[1468449] 2014-02-23 14:00:00 Toulouse - Paris Saint Germainx;