Bundesliga

Nem volt keresnivalónk Hamburgban - Jürgen Klopp

Zsinórban elszenvedett hét bajnoki vereséget követően, a forduló eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva győzött a Hamburg a Borussia Dortmund ellen a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Bundesliga 22. fordulójában.

Jürgen Klopp bosszús lehetett a hamburgi kilencven perc után - Fotó: AFP

A kedden már Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt vívó fekete-sárgák 3-0-ás vereségét követően Jürgen Klopp gratulált kollégájának, Mirko Slomkának, aki a hét elején vette át a kiesőzónában tanyázó hamburgiak irányítását, és a jelek szerint néhány nap alatt kirángatta őket a letargiából.

"Mirko biztonságot adott és megfelelő taktikát dolgozott ki, ezért pedig gratulálnom kell neki" - fogalmazott a Dortmund vezetőedzője. "A hazaiak megérdemelték a győzelmet. Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, de ellenfelünk stabil lábakon állt, kemény csatára próbált kényszeríteni minket és szerencséje volt, mert mi nem tudtunk kellően felpörögni. Az első hamburgi gól kellett ahhoz, hogy észbe kapjunk. A szünetben komoly változásokat hajtottunk végre, játékrendszert váltottunk, aminek köszönhetően élénkebben futballoztunk. 0-2 után már próbáltam forgatni a csapatot, de ezen a délutánon nem volt keresnivalónk. Roppant visszafogott teljesítményt nyújtottunk."

Slomka érdekes módon nem értett egyet a fekete-sárgák trénerével, szerinte ugyanis együttese nem érdemelt ilyen különbségű győzelmet.

"A Dortmundnak sok gólszerzési lehetősége volt, gyors játékosaival számos problémát okoztak nekünk. A szerencsével sem álltunk hadilábon, voltak veszélyes szituációk a kapunk előtt, ami a vendégek erejét mutatja. A csapatom büszke lehet erre a három pontra. Keményen dolgozunk tovább és remélhetőleg feljebb tudunk lépni a tabellán."

[1479190] 2014-02-22 15:30:00 Hamburg - Borussia Dortmundx;