Tenisz

Babos kiesett, Del Potro kimarad

Babos Tímea három szettben kikapott kedden a dél-afrikai Chanelle Scheeperstől a Rio de Janeiróban zajló salakpályás tenisztorna női versenyében.

A világranglistán 92., húszéves magyar játékos - aki párosban az ausztrál Jarmila Gajdosovával hétfőn sikerrel vette az első akadályt - az első játszmát még rendkívül magabiztosan nyerte, ezt követően azonban visszaesett a játéka és végül elvesztette az összecsapást a rangsorban 78. riválisával szemben.

Babos idén továbbra is nyeretlen egyesben a WTA-sorozatban, 2014-ben csak a Budapesten rendezett Fed Kupa-találkozón diadalmaskodott.

Del Potro köszöni a lehetőséget, nem él vele - Fotó: AFP

Eközben Argentína topjátékosa, Juan Martín Del Potro érdekes bejelentést tett: mivel összeveszett hazája szövetségének vezetőivel és a szövetségi kapitány Martín Jaitével, idén már nem játszik a Davis Kupában.

"Figyelembe véve azok érdekeit, akik követik a teljesítményemet, akik szeretik a teniszt, akik tudják, hogy mit tettem a Davis Kupában és az olimpián, és akik távol állnak a riválisaik inzultálásától és a honfitársaik büntetésétől, nem fogok 2014-ben szerepet vállalni a Davis Kupában" - jelentette be a 2009-es US Open győztese.

Del Potro januárban Sydneyben tornát nyert, az Australian Openről azonban már a második fordulóban kiesett. A múlt héten Rotterdamban a negyeddöntőig jutott, míg hazája csapata otthon kapott ki Olaszországtól a Davis Kupában, így a világcsoportban maradásért kell majd játszania egy I-es csoportból érkező válogatottal.