NB I

A Honvéd légiósa kritizálni merte a magyar bajnokságot

Míg sok hazai szakértő szerint folyamatosan fejlődik a magyar labdarúgás, a nálunk játszó légiósok nem értenek mind egyet ezzel.

Diarra elégedetlen a színvonallal - Fotó: MTI

Ahogy már olvashattatok róla a hatharom.com-on, a svéd Sven-Göran Eriksson is fejet hajtott a Győri ETO előtt, noha véleményünk szerint nem feltétlen volt őszinte, amikor az ő kínai együttesével döntetlenező magyar bajnokot dicsérte. Ezzel beállt abba a sorba, amelynek tagjai előszeretettel hangoztatják, hogy közelít a bajnokságunk ereje a legjobb európai pontvadászatokéhoz.

Drissa Diarra, a Honvéd mali középpályása azonban félretette a protokollmondatokat, amikor az olasz ilpaesenouvo.it-nek nyilatkozott.

"Jól érzem magam Magyarországon, de elég messze van a színvonal a legjobb európai bajnokságokétól" - mondta a játékos.

Anélkül, hogy feleslegesen kritizálni akarnánk azt, ami a miénk, az eredmények alapján ez a vélemény azért közelebb áll a valósághoz, mint Erikssoné. Elég, ha csak a Honvéd nemzetközi teljesítményét megnézzük: egy utólag komolyan alig vehető párharcban kiütötték a montenegrói Cseliket, majd kettős vereséget szenvedtek a szerbiai Vojvodinától az Európa Liga selejtezőjében.

De emlékezhetünk, egyik csapatunk sem volt már versenyben augusztusban a nemzetközi kupákban. Szépen hangzik tehát a fejlődés, csak egyelőre nem látszik. A kincstári optimizmus helyett pedig jól jön néha egy kis egészséges (ön)kritika.