Bundesliga

Még mindig nehéz a dolgunk - Guardiola

A Bayern München és a Borussia Dortmund egyformán 4-0-s győzelmet aratott szombaton a Bundesligában. A két csapat edzői természetesen elégedettek voltak.

Könnyednek tűnt a Bayern győzelme, Guardiola szerint nem volt az - Fotó: AFP

A Dortmund nagyon régen, november 1-jén tudott legutóbb hazai pályán bajnokit nyerni, így nagyon kellett már a mostani, Frankfurt elleni siker a sárga-feketéknek.

"Az első másodperctől jól játszottunk. Pontosan úgy csináltuk a dolgokat, ahogy megbeszéltük. Végre nyerni tudtunk itthon, ami nagyon jót tesz az önbizalmunknak. Minden gólt jó pillanatban lőttünk" - ujjongott Jürgen Klopp vezetőedző a győzelem után.

A BvB ezzel a sikerrel megőrizte harmadik helyét a tabellán, és egy pontra megközelítette a Leverkusent, amely kikapott a Szalai Ádám nélkül játszó Schalkétól. A Bayern előnye a Gyógyszergyáriak vereségével már 16 pontra nőtt.

"Továbbra is nehéz, hogy az egész világ mindig győzelmet vár tőlünk. Elképesztő, ahogy a játékosaim folyamatosan koncentráltak. De nem játszottunk kimondottan jól" - adott meglepő értékelést Josep Guardiola a Freiburg kiütése után. "Talán csak a második félidő első harmadában voltunk jók. De három ponttal többünk és eggyel kevesebb meccsünk van."

A Bajorok szerdán az Arsenal otthonában játszanak BL-nyolcaddöntőt, míg a Dortmund legközelebb a Hamburggal játszik, amely megint vereséget szenvedett, ezúttal a Braunschweigtől. Az újabb megalázó kudarc után összeül a HSV elnöksége, és könnyen lehet, hogy elküldik a holland Bert van Marwijket az együttestől.

[1479175] 2014-02-15 15:30:00 Bayern München - Freiburgx;[1479174] 2014-02-15 15:30:00 Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurtx;