NB I

A Viditől igazolt csatárt a Pécs

Noha Matyi Dezső tulajdonos kihátrálása miatt továbbra is bizonytalan a PMFC helyzete, a baranyaiknak sikerült kölcsönvenniük a Videoton mellőzött támadóját.

Perics jobb játékos annál, hogy a tartalékok között szerepeljen, Pécsett megmutathatja, hogy érdemes vele számolni / vidi.hu

Az NB I-es bajnoki tabellán hetedik helyezett PMFC a kedvező pozíciója ellenére is nehéz időszakban van, hiszen Matyi Dezső bejelentett távozása (illetve annak szándéka) miatt jelenleg sok a bizonytalanság a klubnál. EhhezMilan Pericset, aki korábban megfordult Kaposváron és a Ferencvárosban is. A szerb támadó négy éve futballozik Magyarországon, 63 élvonalbeli bajnoki mérkőzésen 24 gólt jegyez.


"A nehéz helyzet ellenére is folyamatosan kapcsolatban voltunk és vagyunk menedzserekkel, igyekeztünk, és igyekszünk "tűzben tartani" a lehetőségeinket, ha tisztázódnak a viszonyok tudjunk azonnal lépni. Így a mai napon elmondhatom, Vladan Filipovics menedzseren keresztül sikerült megállapodni a Videotonnal és a játékossal is, Matyi Dezső tulajdonos úr pedig rögtön áldását adta a  lehetőségre, így Milan holnap már csatlakozni is fog a kerethez. A játékos szerződtetésére a jelen helyzetünkben csekély esély volt, de sikerült a klub számára nagyon kedvezően megállapodni, a játékosnak és klubjának  pedig kedvező a több játék lehetősége. Reményeink szerint a csapat sokat nyer a támadóval és közben mi tovább dolgozunk a hiányposztokon, ha a helyzetünk tisztázódik, tudjunk tovább erősíteni" - nyilatkozta Feleki Attila ügyvezető a pmfc.hu portálnak.

Mint ismert, december végén a PMFC-t 2007 óta tulajdonló Matyi Dezső váratlanul bejelentette, hogy kiszáll a baranyai klubból, és a továbbiakban nem szponzorálja a klub működését. Az önkormányzat múlt hét végén jelentette be, hogy ajánlatot tett a volt tulajdonosnak, amit Matyi elutasított.

A Lőrincz Emil - Márton Gábor kettős által vezetett Pécs az ősszel remekül teljesített az OTP Bank Ligában, a piros-feketék a hetedik helyen telelnek, úgy, hogy mindössze öt pont választja el őket a dobogótól. A tavaszi eredményes szereplés azonban kérdésessé vált, hiszen a bizonytalan helyzetet kihasználva a Ferencváros lecsapott a PMFC egyik legjobbjára, a kapus Dibusz Dénesre, aki a zöld-fehérekhez igazolt, míg a nigériai Eke Uzoma a Bundesliga II-be tette át székhelyét.

A PMFC 17 forduló után 25 pontjával hét győzelemmel, négy döntetlennel és hat vereséggel a 7. helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján. A bajnokság február 28-án folytatódik, a baranyai együttes március 1-én a bajnokesélyes Videoton ellen rajtol.

[1609870] 2014-03-01 18:00:00 Pécs - Videotonx;