Férfi kézilabda EHF-kupa

Szűkösen nyert a Szeged

A férfi kézilabda EHF-kupa csoportkörének 1. fordulójában a Pick Szeged vasárnap a francia Nantes együttesét fogadta, és bár szinte végig biztosan vezetett, végül be kellett érnie egygólos győzelemmel a sorozat tavalyi döntőse ellen.

A szegedi  Jonas Erik Larholm (b2) kapura lő. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A szegediek az első játékrészben már hét góllal is elhúztak, s ötgólos előnnyel vonulhattak pihenőre. A fordulás után sokáig őrizte a megnyugtató különbséget a Szeged, ám az 56. perc végén két gólra, az utolsóban pedig egyre zárkóztak fel a vendégek, de egyenlítési esélyük már nem volt. A sérüléséből lábadozó és a meccs nagy részét a kispadon töltő Ancsin Gábort jól helyettesítette a másik balkezes, Balogh Zsolt, és a kupában eredményesen debütált a csapat két klasszis újonca, a svéd Källman és a bosnyák Prce.

A 16-os mezőny másik magyar résztvevője, az A-jelű kvartettbe beosztott Csurgó szombaton kilencgólos vereséggel mutatkozott be a spanyol Reale Ademar León otthonában.

Férfi kézilabda EHF-kupa, csoportkör, 1. forduló:
C csoport:
PICK SZEGED‒HBC NANTES 28-27 (18-13)
Szeged, játékvezetők: Kouz, Zhoba (ukránok)
Szombaton játszották:
Tatran Presov–IFK Kristianstad 37-30 (19-16)
 
A C-csoport állása: 1. Tatran Presov 2 p (+7), 2. Pick Szeged 2 p (+1), 3. HBC Nantes 0 p (-1), 4. IFK Kristianstad 0 p (-7)
 
A-csoport:
Ademar Leon (spanyol)-Csurgó 28-19 (13-9)
A csoportban még a német Hannover és a svéd Lugi HF szerepel.
A négyesekből az első két helyezett jut tovább az áprilisi negyeddöntőbe.