Kézilabda

Kulcsemberek hosszabbítottak Szegeden

A Pick Szeged meghosszabbította Balogh Zsolt és Alen Blazevic szerződését. A magyar válogatott játékos 2+1, a horvát válogatott kézilabdás júniusban lejáró megállapodását 2 évvel hosszabbította meg a klub.

"A téli szünetben kezdtük meg az egyeztetéseket a két játékossal, Balogh Zsolttal és Alen Blazeviccsel. Juan Carlos Pastor vezetőedző számára mindkét játékos fontos szerepet tölt be a rendszerben, és elégedett a teljesítményükkel, így nem volt kérdés, hogy mindkettőjüket továbbra is a csapatunkban szeretnénk tudni. Sikerült mindenben megegyeznünk, így arról tudok beszámolni, hogy meghosszabbítottuk a szerződésüket. Baloghgal 2+1, míg Blazeviccsel 2 évvel hosszabbítottuk meg a szerződését – nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója a pickhandball.hu-nak.
"Remekül érzem magam a csapatban, kiváló edzőtől tanulhatok, és bízom benne, hogy fejlődhetek még tovább. Örülök annak, hogy továbbra is a Pick Szegedet erősíthetem, ilyen remek közönség előtt játszhatom hétről hétre – nyilatkozta Balogh Zsolt.

"Nagyszerű két évet játszottam eddig a Pickben, és bízom benne, hogy még két szép évet tölthetek el a csapatban. Büszke vagyok arra, hogy az Európában is nagy elismerésnek örvendő klubot erősíthetem – kommentálta a hosszabbítást Alen Blazevic.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a magyar bajnoki ezüstérmes Pick Szeged leigazolta svéd válogatott olimpiai ezüstérmes szélsőjét, Jonas Kallmannt, aki a hétvégi, 28-27-re megnyert csurgói rangadón már be is mutatkozott új csapatába. Meg nem erősített hírek szerint a nyáron csatlakozhat a Tisza-parti alakulathoz José Manuel Sierra is, a spanyolok világbajnok portása a PSG együttesétől érkezhet.

A Pick Szeged csapatára vasárnap komoly rangadó vár az EHF Kupában, a szegediek a második számú európai kupasorozat C-csoportjának első körében a klasszisok sorát felvonultató francia Nantes együttesét fogadja. A fogadóirodák egyelőre nem kínálnak oddsokat a találkozóra, de a hétvégén ez minden bizonnyal változni fog.

EHF Kupa
C-csoport
1. Pick Szeged 0 0 0 0 0
2. TATRAN Presov 0 0 0 0 0
3. HBC Nantes 0 0 0 0 0
4. IFK Kristianstad 0 0 0 0 0