Szocsi 2014

Borzalmas állapotok Szocsiban - fotók

Már csak néhány nap van hátra a téli olimpiai megnyitó ünnepségéig, így lassan benépesedik a Fekete-tenger partján fekvő Szocsi városa. Az első benyomások azonban meglehetősen negatívak, a helyszínre érkező újságírók és tudósítók borzalmas állapotokról számoltak be.

Oroszország rekordnak számító, közel 50 milliárd dolláros büdzséből megrendezett téli olimpiája már a játékok előtt is rendre a kritikák kereszttüzébe került, ám ahogy megérkeztek Szocsiba a versenyzők, az őket kísérő stábok, a delegációk, na és persze az újságírók, újabb támadások érték a rendező országot.

Az elmúlt napokban számos nyugati újságíró posztolt twitterén döbbenetes fényképeket. A felháborodás tárgya, hogy a zsurnaliszták fogadására szánt kilenc szálloda közül még csak hat működőképes, de még azokban is előfordulhatnak kóbor kutyák és egyéb kellemetlen jelenségek.

Egyes épületek még nem készültek el teljesen, a csapvíz barnás színű és ihatatlan, nem mindenhol van fűtés vagy internet. Volt olyan fotóriporter, aki arról panaszkodott, hogy a szállásán építőmunkások és kóbor kutyák lófráltak - írja a Washington Post.

A CNN munkatársának szobája ilyen állapotban várta vendégét

A szállodák csapvize sem éppen bizalomgerjesztő

 

Az egyik hotel recepcióján...

Befedetlen csatornák életveszélyesek is lehetnek

Amellett, hogy terrorfenyegetések, bojkottálások és egyéb botrányok tarkítják a 2014-es téli olimpiát, bizonyosan nem javít a helyzeten a sajtó munkatársainak felháborodása. Ám, hogy nem a zsurnaliszták elkényeztetettségéről lehet szó, azt jól mutatja egy nemrégiben megjelent fotóriport is, mely magát a várost és a játékok helyszínéül szolgáló városrészeket illetve azok állapotát prezentálja.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!