La Liga

Elfogadhatatlan hibákat követtünk el - Martino

Meglepetésre vereséget szenvedett hazai pályán a Barcelona a Valenciától a Primera Divisiónban. Gerardo Martino, a katalánok vezetőedzője nem is volt elégedett.

Váratlan vereségbe futott bele a Barcelona - Fotó: AFP

"Nem tudom megmagyarázni, hogy miért változott meg annyira a mérkőzés az első harminc perc után" - utalt a tréner arra, hogy játékosai hátradőltek, miután nagy mezőnyfölényben és egygólos előnyben voltak. "A második félidőben már egy másik csapat voltunk. Mondtam előre, hogy keményen meg fognak büntetni minket, ha hibázunk, ma pedig sokat hibáztunk. Amikor el lehet taposni egy ellenfelet, akkor el kell taposni és meg kell nyerni a mérkőzést."

A katalánok elveszíthetik az első helyüket a bajnokságban, az Atlético Madrid és a Real Madrid is megelőzheti őket, ha legyőzik a Real Sociedadot, illetve az Athletic Bilbaót. Sőt, a Matracosoknak egy pont is elég lenne az előzéshez.

"Egy új bajnokság kezdődik. Ma fáj a vereség, de ez nem határozhatja meg a jövőnket. Előre kell lépnünk. A jövő héten két nehéz mérkőzésünk is lesz a Real Sociedad, illetve a Sevilla ellen. Kétségek nélkül fogunk küzdeni, megpróbáljuk kijavítani a hibáinkat" - tekintett optimistán a jövőbe Martino.

[1506031] 2014-02-01 16:00:00 Barcelona - Valenciax;