Átigazolás

Cabaye átesett az orvosi vizsgálatokon Párizsban

Szerdán délután aláírja szerződését a PSG-nél a klub új szerzeménye, a Newcastle-tól érkező Yohan Cabaye.

Néhány órán belül aláír a középpályás - Fotó: AFP

A L'Équipe francia sportoldal beszámolója szerint a francia középpályás kedden este érkezett meg Párizsba, szerdán délelőtt pedig részt vett az átigazoláskor kötelező orvosi vizsgálatokon. Délután aláírja 2017-ig szóló szerződését, majd csatlakozik új csapattársaihoz. Pénteken akár már játszhat is a Bordeaux ellen.

A franciák értesülései szerint Cabaye-ért végül kifizette a PSG a Newcastle által kért 20 millió eurós vételárat, noha néhány nappal ezelőtt azt még sokallták.

A 28 éves középpályás a Lille-ben nevelkedett, és 2004-ben ott is kezdte meg profi karrierjét, majd 2011-ben igazolt a Szarkákhoz. Mindkét eddigi csapatában alapember volt, és 2011-ben francia bajnokságot és Francia Kupát nyert a Lille-lel. A válogatottban eddig 26 alkalommal lépett pályára, először épp a PSG mostani vezetőedzője, Laurent Blanc hívta be 2010-ben. Didier Deschamps az idei világbajnokság selejtezősorozatában ötször vetette be kezdőként, legutóbb az Ukrajna elleni pótselejtező hazai mérkőzésén, melyen a Kékek megfordították idegenben szerzett kétgólos hátrányukat.