PMFC

A város egy eurót kínál Matyi Dezsőnek

Megtette a város az ajánlatát a PMFC többségi tulajdonrészéért. Egy eurót ajánlanak, mellyel átvállalják a mintegy 500 milliós adósságot is.

Ahogy azt várni lehetett, hétfőn Vári Attila a PSN Zrt vezérigazgatója délután egy órakor egy borítékban átadta az ajánlatát a PMFC székházban. Mivel sem Matyi Dezső, sem Feleki Attila nem volt a helyszínen ezért a klub titkárnője vette át az ajánlatot tartalmazó borítékot - írja a bama.hu.

A helyszínen Vári elmondta, hogy a város ajánlata egy euró, mellyel átvállalják az adósságot is, mely a tudomásuk szerint 500 millió forintra rúg.

Páva Zsolt pénteken bejelentette, ajánlatot tesznek Matyi Dezső PMFC-t működtető kft.-ben lévő tulajonrészének megvásárlására.

Mint ismert, december végén a PMFC-t 2007 óta tulajdonló Matyi Dezső váratlanul bejelentette, hogy kiszáll a baranyai klubból, és a továbbiakban nem szponzorálja a klub működését. Az önkormányzat múlt hét végén jelentette be, hogy ajánlatot tesz a volt tulajdonosnak.

A Lőrincz Emil - Márton Gábor kettős által vezetett Pécs az ősszel remekül teljesített az OTP Bank Ligában, a piros-feketék a hetedik helyen telelnek, úgy, hogy mindössze öt pont választja el őket a dobogótól. A tavaszi eredményes szereplés azonban kérdésessé vált, hiszen a bizonytalan helyzetet kihasználva a Ferencváros lecsapott a PMFC egyik legjobbjára, a kapus Dibusz Dénesre, aki a zöld-fehérekhez igazolt, míg a nigériai Eke Uzoma a Bundesliga II-be tette át székhelyét.

A PMFC 17 forduló után 25 pontjával hét győzelemmel, négy döntetlennel és hat vereséggel a 7. helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján. A bajnokság február 28-án folytatódik, a baranyai együttes március 1-én a bajnokesélyes Videoton ellen rajtol.

[1609870] 2014-03-01 18:00:00 Pécs - Videotonx;