Barcelona

Messi apja cáfolta az átigazolási pletykákat

Lionel Messi édesapja megunta, hogy fiát rendszeresen szóba hozzák a Paris Saint-Germainnel. Jorge Messi szerint fia nem hagyja el a Barcelonát.

Messit rendszeresen szóba hozzák a PSG-vel, de biztosan a Barcánál marad - fotó: AFP

December végén a Le Parisien, a napokban pedig a L'Equipe írt arról, hogy a Paris Saint-Germain célba veheti az FC Barcelona játékosát, Lionel Messit. Utóbbi lap úgy vélte, a párizsi csapat kész kifizetni a négyszeres aranylabdás 250 millió eurós kivásárlási árát.

"Hallottam a pletykákat és fogalmam sincs honnan szedték - mondta a Barca klasszisának édesapja, Jorge Messi a L'Equipe-nek, amely a lehetséges átigazolásról érdeklődött. - Semmi sincs. Lionelt 2018-ig a Barcelonához köti a szerződése. Megtisztelő tudni, hogy a PSG érdeklődik iránta, de csak ismételni tudom magam, nem foglalkozunk ezzel. Az egyetlen realitás a Barcelona, éppen ezért nem értem, amikor az emberek a fiam átigazolásáról beszélnek. Nem gondolkozunk sem a PSG, sem pedig másik csapat kapcsán. Hogy a következő szezonban is a Barcelonában játszik-e? Köti a szerződése, de a futballban soha nem tudjuk mit történik. Nem tudom mit hoz a holnap. Csak Isten tudja."

Lionel Messi 2013. február 7-én hosszabbította meg a szerződését az FC Barcelonánál. A papírok szerint a négyszeres aranylabdás argentin 31 éves koráig viselheti a gránátvörös mezt, a klub pedig bebiztosította magát, mert 250 millió euróban határozta meg a játékos kivásárlási árát. Az argentin jelenleg évente bruttó 36 millió eurót kap Barcelonában, de a spanyolországi adózási törvények miatt ennek csak a töredéke, mintegy 16 millió vándorol a számlájára. Az utóbbi időben többet is felvetették az esetleges távozást. Johan Cruyff, a Barcelona korábbi játékosa és trénere szerint Neymar megszerzésével érdemes lenne elgondolkozni Messi eladásán, míg a Manchester City csatára, Negredo úgy vélte, az argentin klasszis néhány éven belül megunhatja a spanyol ligát és új kihívás után nézhet. Messi tavasszal és ősszel is sérülésekkel küzdött, ami formaingadozást okozott nála.

[1506021] 2014-01-26 21:00:00 Barcelona - Malagax;