Bundesliga

Hát, ez nem volt álomszerű rajt - Jürgen Klopp

A Borussia Dortmund immár sorozatban negyedik bajnokiját nem tudta megnyerni, miután szombaton 2-2-re végzett az Augsburggal.

Egyre mélyül a gödör a Dortmund alatt - Fotó: AFP

A sárga-feketék hátránya ezzel az egy meccsel kevesebbet játszott Bayern München mögött már 14 pont, de a Leverkusen is megelőzi őket négy egységgel, és jelen állás szerint a dobogóért kell majd óriásit harcolniuk. Ráadásul a szombati tavaszi nyitányon újabb játékos szenvedett súlyosnak látszó sérülést, Jakub Blaszczykowskit már a hatodik percben le kellett cserélni.

"Ez minden volt, csak nem nem álomszerű kezdet. Sok mindent terveztünk, de a csapat bizonyos pillanatokban túl feszült volt. Semmi nem volt könnyű ezen a meccsen. Jelezni akartuk, hogy itt vagyunk, de nem sikerült. Katasztrófa számunkra Kuba sérülése, de természetesen neki a legrosszabb. Ilyen az egész szezonunk. Csak rossz híreket kapunk" - utalt Jürgen Klopp vezetőedző arra, hogy sorra sérülnek meg a kulcsemberei.

Blaszczykowski az első hírek szerint szalagszakadást szenvedett, így hónapokra kidőlt Mats Hummelshez és Neven Szuboticshoz hasonlóan.

A Dortmund jövő pénteken az utolsó helyezett Braunschweig otthonában próbálhat javítani egyre romló mérlegén.

[1479145] 2014-01-25 15:30:00 Borussia Dortmund - Augsburgx;