Átigazolás

Visszatérhet Olaszországba a balhés csatár

Az Inter, Fiorentina és a Juventus is érdeklődik Pablo Osvaldo iránt, akit a napokban tiltott el verekedés miatt angol klubja, a Southampton.

Osvaldótól szabadulna a Southampton

A Southampon a minap két hétre felfüggesztette a 28 éves támadót, mivel egy edzésen összeverte csapattársát, José Fontét, a portugál védő arcsérüléseket szenvedett. Osvaldo az FA-kupában Yeovil ellen nem játszhat, a Premier League-ben pedig az Arsenal és a Fulham elleni meccseket lesz kénytelen kihagyni. Ugyanakkor meglehet, többet már nem lép pályára a Szentek mezében, több itáliai klub hazacsábítaná a 12-szeres olasz válogatott futballistát. A Daily Mail szerint az angol egyesületnél alig várják, hogy megszabaduljanak az argentin születésű játékostól. Az Internél abban reménykednek, hogy kölcsönvehetik Osvaldót, a milánói kék-feketék amúgy Mirko Vucsinicsről sem mondtak le. A Juventus is érdeklődik, de nem valószínű, hogy Antonio Conte "bevállalja" Osvaldót. A Fiorentina viszont opció lehet a támadónak, Vincenzo Montella szintén Rómából ismeri őt és Mario Gomez valamint Giuseppe Rossi sérülése miatt nem ártana megerősítenie a támadószekciót.

Osvaldónak nem a mostani volt az első balhéja pályafutása során, január elején hárommeccses eltiltást kapott, a Newcastle elleni mérkőzésen az oldalvonalnál csinálta a fesztivált. Előző klubjánál, a Románál akkori csapattársával, Erik Lamelával bunyózott össze 2011-ben egy Udinese elleni találkozón, az olasz klub szintén eltiltást szabott ki rá. A Konföderációs Kupára azért nem vitte el Cesare Prandelli szövetségi kapitány, mert az Olasz Kupa májusi döntőjében akkori edzőjével, Aurelio Andreazzolival kakaskodott. Ha Osvaldo ott akar lenni a nyári világbajnokságon, le kellene higgadnia és rendszeres játéklehetőséghez kel jutnia, ezt nem biztos, hogy megkapja a Southamptonban. A támadó tavaly nyáron szerződött a Szentekhez, 15 millió euró ellenében érkezett a Romától. A klubrekorder igazolás eddig 13 meccsen három gólt szerzett a bajnokságban.

[1636594] 2014-01-25 16:00:00 Southampton - Yeovilx;