Topfoci

Pályán a Barca, a MU, a Milan és a PSG

Európa-szerte kupamérkőzéseket rendeznek szerdán, a Barcelona Valenciába látogat, a gödörben lévő Manchester United, a feltámadni látszó Milan és a PSG viszont hazai pályán szerepelhet.

Spanyolország

A spanyol Király Kupa negyeddöntőjének első mérkőzéseit rendezik ma Spanyolországban, ahol a bajnoki listavezető Barcelona a Levante vendége lesz. A két csapat alaposan ki- és megismerheti egymást, hiszen a hétvégén ugyanebben a felállásban a La Ligában is megmérkőztek, amikor is a hazai kiscsapat hatalmas meglepetésre 1-1-es döntetlenre végzett a katalán óriással.

Gerardo Martino Valenciában nem számíthat az eltiltott Gerard Piquére, Martín Montoyára és Isaac Cuencára, valamint a sérült Neymarra, Iniestára, Afellayra és Dos Santosra sem, ám gyengének így sem nevezhető a Barcelona csapata:

A Barcelona  kerete
Valdés, Pinto, Fàbregas, Puyol, Xavi, Pedro, Alexis, Messi, Mascherano, Bartra, Sergio, A. Song, Jordi Alba, Tello, Adriano, Dani Alves, Sergi Roberto, Dongou

A hazai oldalon Joaquín Caparrosnak is akadnak bőven hiányzói, hiszen a védelemből David Navarro, Héctro Rodas, a középpályáról Rubén Garcia, Ivanschitz, Diop és Simao Junior sem lép majd pályára. Ez jelentős változást jelent a Levante csapatában, hiszen a felsoroltak közül négyen is kezdtek vasárnap.

A játéknap másik találkozóján a Real Sociedad a jelenleg a harmadosztályban vitézkedő Racing Santandert fogadja. A baszkoknak nem árt óvatosan kezelni ezt a találkozót, hiszen a Racing az előző két körben két élvonalbeli csapatot - a Sevillát és az Almeríát - ejtett ki, úgy, hogy idegenben mind a két párosításban nyerni tudott.

Spanyol Király Kupa
Negyeddöntő, 1. mérkőzés
20:00 INFO Real Sociedad Santander 1.26 6.65 15.00
22:00 INFO Levante Barcelona 20.00 7.60 1.22
[1628628] 2014-01-22 22:00:00 Levante - Barcelonax;

Olaszország

Folytathatja a felzárkózást az AC Milan együttese, amely a hétvégén Mario Balotelli 82. percben szerzett büntetőgóljával 1-0-ra legyőzte a Hellas Verona csapatát. A piros-feketék kispadján azon a találkozón debütált Clarence Seedorf, akinek érkezésétől sok fanatikus a csapat megindulását várja. A Serie A-ban a Bajnokok Ligája-szereplés gyakorlatilag elérhetetlennek tűnik, így egy kupagyőzelemmel lehetne kiengesztelni a drukkereket. A szerdai meccsen az Udinese lesz a San Siro vendége, amely legutóbb a Sampdoriától és a Laziótól is három gólt kapott, idegenben ráadásul kevésbé is megy neki mostanában. Amíg az Udinese gárdájában sem sérültek, sem pedig eltiltottak nincsenek, addig Seedorfnak Bonera, Montolivo, Mexés, Muntari és El Shaarawy játékától is el kell tekintenie.

A Milan 24 fős kerete
Abbiati, Coppola, Gabriel, Abate, Constant, De Sciglio, Iotti, Rami, Silvestre, Zaccardo, Zapata, Birsa, Cristante, Emanuelson, De Jong, Honda, Kakà, Mastalli, Nocerino, Pinato, Poli, Balotelli, Di Molfetta, Robinho.
Coppa Italia
Negyeddöntő
21:00 INFO AC Milan Udinese 1.44 4.90 9.60
[1623083] 2014-01-22 21:00:00 AC Milan - Udinesex;

Anglia

Az angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóján a Manchester United 2-1-es hátrányból fordítana a Sunderland ellen. David Moyes legénysége továbbra is gödörben van, legutolsó öt meccséből csak egyet tudott megnyerni, hétvégén a hatharom.com várakozásainak megfelelően sima vereséget szenvedett a Stamford Bridge-en. A szerdai találkozón a Vörös Ördögök továbbra is fontos hiányzókkal kell, hogy számoljanak, a holland Robin van Persie és a belga Maroune Fellaini már elkezdte az edzésmunkát, de játékukra nincs sok esély, mint ahogy kérdéses Wayne Rooney szereplése is, bár az angol válogatott támadó visszatérését előzetesen erre a meccsre jósolták. Biztos nem lesz ott viszont a Unitedben a csapatkapitány Nemanja Vidics - aki eltiltását tölti - valamint a sérült Patrice Evra sem.

A manchesteriek háza táján Moyestól kezdve a játékosokon át mindenki rendkívül elszántan készül a Sunderland elleni találkozóra, a szurkolók kiengesztelése mellett az is motivációs tényező, hogy a Manchester City már ott van a fináléban, vagyis a döntőben a városi rivális ellen küzdhetnének meg a Vörös Ördögök.

Angol Ligakupa
Elődöntő, 2. mérkőzés
20:45 INFO Man. United Sunderland 1.33 6.00 11.20
[1626423] 2014-01-22 20:45:00 Manchester United - Sunderlandx;

Franciaország

A Francia Kupa nyolcaddöntőjében pályára lép a sztárcsapatok közül a Monaco, a PSG és a Lyon is. A bajnoki listavezető párizsiak nem titkolt célja, hogy idén minden lehetséges sorozatot megnyerjenek, ennek megfelelően Laurent Blanc vezetőedző "győzelmi kényszerben" állítja össze csapatát. A PSG ellenfele ezúttal a Montpellier lesz, amely egy hosszú nyeretlenségi időszak után az utóbbi négy meccsén veretlen maradt.

Párizsban azonban vajmi kevés esélye van, főleg úgy, hogy Mounier, Bakar, Jebbour és Martin is hiányzik majd a fontosabb láncszemek közül. A hazai oldalon is akadnak kimaradók, Jallet, Lavezzi és Rabiot is érzékeny veszteség, de a PSG-nek van olyan bő kerete, hogy képes legyen megoldani a hiányukat.

A PSG kerete
Alex, Camara, Cavani, Digne, Douchez, Ibrahimovic, Lucas, Marquinhos, Matuidi, Maxwell, Menez, Ongenda, Pastore, Sirigu, Thiago Motta, Thiago Silva, Van der Wiel, Veratti
[1637287] 2014-01-22 20:55:00 Paris Saint Germain - Montpellierx;

Negyedosztályú ellenfél otthonában harcolhatja ki a továbbjutást a Lyon gárdája, amely 2014-ben mind a négy találkozóját sikerrel vette. Remi Gardék nem is veszik félvállról a kupacsatát sem, bár a vezetőedző annyit elárult, olyan játékosok is szóhoz jutnak a Yzeure ellen, akik korábban kevesebb lehetőséghez jutottak.

A nyáron eurómilliókból megerősített Monaco szintén negyedik ligás csapat vendége lesz. Claudio Ranieri együttese ugyan nem parádézik az utóbbi hetekben, de a kötelezőket azért be-begyűri, így vélhetően szerdán is lesz minek örülni a lefújás után. A PSG-hez hasonlóan a Monaco is erős kerettel utazott el a kupameccsre, az alapemberek közül csak Eric Abidal és James Rodriguez kapott pihenőt, Falcao, Moutinho vagy éppen Toulalan viszont ott lesz a csapatban.

Francia kupa
Nyolcaddöntő
17:00 INFO Monts Or Monaco 19.00 7.20 1.27
18:00 INFO Balagne Ile Bordeaux 17.00 6.50 1.20
19:00 INFO Yzeure Lyon 15.00 6.40 1.29
19:30 INFO Moulins Toulouse 8.50 4.75 1.36
20:55 INFO PSG Montpellier 1.21 7.60 19.00