Nemzetközi foci

Valamit biztosan érdemelt volna Ribéry - Zidane

A franciák élő legendája, a Real Madrid másodedzőjeként és sportigazgatójaként tevékenykedő Zinedine Zidane szerint honfitársa, Franck Ribéry joggal érezheti magát balszerencsésnek, hogy nem ő végzett az élen a FIFA-Aranylabda-szavazáson.

Zinedine ZIdane gratulál Franck Ribérynek, a Bayern játékosa nem tűnik boldognak

A voksoláson Cristiano Ronaldo lett az első, megelőzve a korábbi négyszeres győztes Lionel Messit. Ribéry az elmúlt szezonban Bundesligát, Német Kupát és Bajnokok Ligáját nyert a Bayern München játékosaként, ennek ellenére csak a dobogó legalsó fokára állhatott fel. Amint arról a hatharom.com már hírt adott, a francia szélső Zürichben nem nyilatkozott, később azonban politikai döntésnek nevezte az Aranylabda-szavazás végeredményét.

"Azért, amit az előző idényben mutatott, valamit biztosan érdemelt volna Ribéry" - fogalmazott Zidane, aki 1998-ban nyert Aranylabdát. "Ugyanakkor nem fogunk botrányról kiabálni. Manapság három kritériumnak kell megfelelni ahhoz, hogy díjat nyerj, ezt pedig nem árt tisztázni. Nem szabad elfelejteni, hogy a játékos mit tett a klubjáért, milyen az önmagáról kialakított kép, illetve hogyan értékelhető az egyéni teljesítménye. Számomra csak az a mérvadó, hogy a futballista miként teljesített a pályán. Franck kimagasló produkciót nyújtott, a különbség azonban az, hogy Cristiano hatvankilenc gólt szerzett. Ez valami egészen hihetetlen szám."

Az Aranylabda-szavazás végeredménye:
1. Cristiano Ronaldo (27.99 százalék)
2. Lionel Messi (24.72)
3. Franck Ribéry (23.39)
4. Zlatan Ibrahimovic (5.29)
5. Neymar (3.17)
6. Andrés Iniesta (2.08)