Átigazolás

Tovább bővül a francia különítmény Newcastle-ben

Újabb francia labdarúgóval erősíti meg keretét a Newcastle United, Rémy Cabella júliusban csatlakozik az angol klubhoz. A britek megegyeztek a Montpellier Hérault elnökével, Laurent Nicollinnel, aki maga számolt be a fejleményekről.

Rémy Cabella 2012-ben bajnoki címet nyert a Montpellier játékosaként

A támadó középpályás húsz bajnoki mérkőzésen lépett pályára az idei szezonban, hat góljával pedig a déliek legeredményesebb játékosának vallhatja magát. Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy Cabella már télen Angliába költözik, de a francia klubelnök hangsúlyozta, a megállapodás nyáron lép életbe.

A 23 esztendős játékos Korzikáról származik, de a Montpellier akadémiáján nevelkedett, a felnőtt csapatban pedig hatvannyolc találkozón szerepelt. A két klub egy esztendeje már üzletelt egymással, akkor Mapou Yanga-M'biwa költözött a Tyneside-ra. Cabella iránt más angol egyesületek, így az Arsenal és a Manchester United is érdeklődtek, ám úgy tűnik, a Szarkák ebben a versenyben megelőzik riválisaikat, a korosztályos válogatott középpályás pedig méltó utódja lehet a minden bizonnyal távozó Yohan Cabaye-nak.

A Newcastle huszonnégyes keretében jelenleg tíz francia labdarúgó található, akik január végén a Norwich ellen idegenbeli bajnokin bizonyíthatnak legközelebb.

[1474938] 2014-01-28 20:45:00 Norwich City - Newcastle Unitedx;