MLSZ

Nagytakarítás az MLSZ-ben, felmentették Nyilasi Tibort, Róth Antal és Both József is távozik

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége hétfőn felmentette Nyilasi Tibor sportigazgatót, továbbá kezdeményezte Both József szakmai-képzési igazgató, valamint a férfi utánpótlás szakág összes szövetségi edzőjének felmentését.

Róth Antal munkáját is megköszönték

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint "a felmentett személyek mindegyike elhagyja az MLSZ-t, kivéve a hetvenszeres válogatott Nyilasi Tibort, akinek munkájára a továbbiakban más területen, a labdarúgás népszerűsítésében számít a szövetség".

"Bár az elmúlt három évben a korosztályos válogatottak játékszínvonala és eredményessége egy-egy mérkőzésen vagy tornán időnként elfogadható és reménykeltő volt, de kiváló eredménnyel járó lényeges vagy tartós változás a megelőző időszakhoz képest nem történt" - áll az MLSZ indoklásában.

Két szakember, a júliusi, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatottnál dolgozó Mészöly Géza és Pisont István maradhat a posztján "tekintettel a felkészülésre rendelkezésre álló idő rövidségére".

Vágó Attila, a női nemzeti együttes szövetségi kapitánya lemondott posztjáról. Az MLSZ a válogatott gerincét adó klubok és a szakvezető viszonyának megromlására hivatkozva tudomásul vette Vágó távozását.

Az MLSZ a megüresedő tisztségekre várhatóan a következő, februári elnökségi ülésen, és az azt követő napokban jelöli ki az új szakembereket, akikkel szemben magas elvárásokat fogalmaz meg a magyar labdarúgás fejlődése érdekében - olvasható a közleményben.


Az A-válogatott élére december közepén nevezték ki Pintér Attilát. A nemzeti csapat a harmadik helyen végzett vb-selejtezőcsoportjában, és bár az utolsó mérkőzésig volt esélye a brazíliai részvétel kiharcolására, a bukaresti 3-0-ás és a hollandiai 8-1-es vereség alapjaiban roppantotta meg labdarúgásunkat. Az MLSZ megújulást hirdetett, Csányi Sándor elnök neves külföldi kapitány ígért ennek magvalósításához, ehhez képest általános megrökönyödésre december 19-én az NB I-ben címvédő Győri ETO vezetőedzőjét mutatták be szövetségi kapitányként.

A magyar csapat október 15-e óta nem lépett pályára, akkor a lemondott Egervári Sándor helyére beugró Csábi József irányításával 2-0-ra győzött Andorra ellen a vb-selejtezők zárásaként.

Januárban a csapategység megteremtése érdekében Pintér Attila többször is összehívta a bő válogatott keret itthon szereplő játékosait, a telki összetartásokat februárban egy törökországi edzőtáborozás követi, a március 5-i FIFA-játéknapon pedig élesben is bemutatkozik a megújuló válogatott. Az ellenfél Finnország válogatottja lesz, a találkozót a győri ETO Parkban rendezik.