Nemzetközi foci

Ronaldo nem érdemelte meg az Aranylabdát - Ribéry

Franck Ribéry egy héttel az eseményt követően őszintén értékelte a FIFA-Aranylabda-szavazás végeredményét. A Bayern München francia játékosa szerint Cristiano Ronaldo nem érdemelte meg a díjat.

Ribéry a gálán még szerényen nyilatkozott, majd egy héttel később kifakadt - fotó: AFP

Amikor már azt hittük, véget értek az Aranylabdát érintő nyilatkozatok, akkor Franck Ribéry utána lőtt a sztorinak. A Bayern München francia játékosa harmadik helyen végzett a szavazáson és a gálát követően higgadtan értékelt, ám egy héttel később élesebben nyilatkozott. Úgy vélte, a bajor csapattal elért sikerei miatt neki járt volna a trófea.

"Egyénileg és a Bayern Münchennel mindent megnyertem, amit lehetett - idézte Ribéryt a goal.com. - Eközben Cristiano Ronaldo semmit sem nyert. Nem szomorít el a végeredmény, kicsit csalódott vagyok. Megérdemeltem volna az Aranylabdát, de egyértelmű volt számomra, hogy Ronaldo kapja. A szavazási határidőt két héttel meghosszabbították, erre korábban soha nem volt példa. Ez nem a futballról szólt, politikai döntést hoztak."

Az Aranylabda-szavazás végeredménye:
1. Cristiano Ronaldo (27.99 százalék)
2. Lionel Messi (24.72)
3. Franck Ribéry (23.39)
4. Zlatan Ibrahimovic (5.29)
5. Neymar (3.17)
6. Andrés Iniesta (2.08)

Ribéry az év csapatát is kritizálta, a Bayern Münchenből csak hárman, míg a Barcelonából négyen kerültek a gárdába.

"Három játékos került az év csapatába a Bayernből, ez őrület - reagált Ribéry. - Thomas Müller, David Alaba, Sebastian Schweinsteiger és Arjen Robben is megérdemelte volna, hogy bekerüljön. Öt trófeát nyertünk, történelmet írtunk. És akkor a dortmundi hiányzókról, Mario Götzéről és Robert Lewandowskiról még nem is beszéltem. Lehetetlen kihagyni őket."

Az Év csapata:
Manuel Neuer (német, Bayern München) - Daniel Alves (brazil, FC Barcelona), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Thiago Silva (brazil, Paris Saint-Germain), Philip Lahm (német, Bayern München) - Andrés Iniesta (spanyol, FC Barcelona), Xavi Hernández (spanyol, FC Barcelona), Franck Ribéry (francia, Bayern München) - Lionel Messi (argentin, FC Barcelona), Zlatan Ibrahimovic (svéd, Paris Saint-Germain), Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)

Götze a tavalyi szezont követően a Bayern Münchenhez szerződött, míg Robert Lewandowski a napokban írt alá a bajor csapathoz.

[1479146] 2014-01-24 20:30:00 Mönchengladbach - Bayern Münchenx;