Férfi kézilabda Eb

Ebben Mocsai Lajos és Lékai Máté szerint is több volt

megosztom

Négygólos vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon Dániától. Így értékeltek a főszereplők.

"Ebben a mérkőzésben a magyar válogatott számára több lehetőség volt" - mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány. - "Távolról jelentősen kevesebb gólt lőttünk, mint a dán csapat, a játék tempójában sajnos nem tudtunk megvalósítani mindent, amit elterveztünk. Nem tudtuk az átlövőket távol tartani és a második hullámot megfékezni. Persze volt sok szép dolog, de néhány megengedhetetlen technikai hiba is. Amit külön tanulmányozni kell, az az emberhátrányos játékunk, sajnos a felkészülési időszak erre kevés volt."

Sok volt a hiba - Fotó: AFP

A szakvezető fia, Mocsai Tamás úgy véli, kiváló dán csapat ellen játszottak, ahhoz, hogy felvegyék a versenyt a hozzájuk hasonló élcsapatokkal, még meg kell tenniük egy lépést.

"Úgy éreztem, nem volt piros lap - mondta Ilyés Ferenc -, két percet lehetett volna ítélni, hiszen a vállát eltaláltam Toft Hansennek, aki szépen rájátszott, és feldobta magát. Nagyon remélem, nem tiltanak el. Jól tartottuk magunkat a végső győzelemre is esélyes dánok ellen, és ha védekezésben egy kicsit stabilabbak vagyunk, akkor talán közelebb kerülhettünk volna. Nincs más hátra, az osztrákok elleni mérkőzést be kell húzni, de senki se higgye, hogy ez könnyű lesz, hiszen a spanyolok ellen ma megmutatták, milyen jó játékra képesek."

"Nagyon jó ennyi ember előtt játszani, felemelő érzés volt" - mondta Lékai Máté. - "Úgy éreztem, több van ebben a mérkőzésben, volt, amikor saját hibáink miatt nem sikerült feljönni. Mindent megteszünk azért, hogy az ötödik helyért játszhassunk."

Ulrik Wilbek, a dánok szövetségi kapitánya szerint a magyarok elleni mérkőzés mindig nagyon nehéz, mivel rendkívül okosan, megfontoltan kézilabdáznak. Hozzátette, ezért nem tudtak olyan jó teljesítményt nyújtani, mint a spanyolok ellen, ráadásul több játékosa is fáradtnak tűnt.

"Nagyon boldog vagyok az eredmény miatt, támadásban voltak ma problémáink, de remekül védekeztünk. Mindannyian örülünk neki, hogy készülhetünk az elődöntőre" - mondta Hans Lindberg, a dánok játékosa.

Férfi kézilabda Európa-bajnokság
középdöntő, 1. csoport
Dánia-Magyarország 28-24 (14-11)
Herning, vezették: Krstic, Ljubic (szlovénok)
 
Dánia: Landin, Green (kapusok), Mogensen 5, Christiansen 3, Thomsen, Larsen, Mortensen 3, Eggert 3, Spellerberg 1, Knudsen 1, Svan Hansen 2, Lindberg 1, R. Toft Hansen 1, Mollgaard 1, Sondergaard 2, M. Hansen 5
Szövetségi kapitány: Ulrik Wilbek
Magyarország: Mikler, Tatai (kapusok), Ilyés, Szöllősi 1, Schuch, Mocsai T. 2, Császár 2, Iváncsik G. 6, Putics 1, Nagy K., Gulyás 3, Vadkerti 1, Zubai, Szalafai 1, Ancsin 4, Lékai 3
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos
 
A csoport többi mérkőzésén:
Macedónia-Izland 27-29 (11-14)
Ausztria-Spanyolország 27-28 (12-14)
 
A csoport állása: 1. Dánia 8 pont, 2. Spanyolország 6, 3. Izland 5, 4. Magyarország 3, 5. Macedónia 2, 6. Ausztria 0
megosztom