Vízilabda Eb

A női mezőny már kialakult, a férfiak még selejteznek

  • MTI

A kontinentális selejtezőtornák végeztével teljessé vált a nyolccsapatos női mezőny az idei vízilabda Európa-bajnokságra, amelyet július 14. és 27. között rendeznek meg a Margitszigeten.

Akár magyar-spanyol mérkőzést is rendezhetnek a budapesti Eb-n

A 2012-es eindhoveni Eb eredményei alapján - ahol a magyar nemzeti együttes harmadik lett - a Merész András szövetségi kapitány irányította gárda mellett biztosította helyét Olaszország, Oroszország és Görögország válogatottja.

A honi sportági szövetség honlapja, a waterpolo.hu hétfői híre szerint az A jelű selejtezőcsoportból Hollandia és  Nagy-Britannia, a B-ből pedig Spanyolország és Franciaország csapata indulhat még a budapesti Eb-n.

Kisebb meglepetés, hogy utóbbi kvartettben a világbajnok spanyolok mögött másodikként a franciák végeztek, akik a németeket legyőzve és megelőzve biztosították helyüket a magyarországi kontinensviadalon.

A budapesti Európa-bajnokság női mezőnye
Olaszország, Görögország, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Spanyolország, Hollandia, Nagy-Britannia, Franciaország

A férfiak Eb-selejtezője zárószakaszában jár. A 12 csapatos budapesti mezőnybe a 2012-es hollandiai kontinensbajnokság első hatja jutott be "helyből", így a bronzérmes magyar válogatott mellett az aranyérmes szerb, az ezüstérmes montenegrói, továbbá az olasz, a német és a görög csapat. Rajtuk kívül a júliusi tornán a korábban összesorsolt hat selejtezős pár továbbjutói vehetnek még részt. A párharcok első találkozóit február 15-én, a visszavágókat március 1-jén játsszák.