Barcelona

A következő tíz meccsen kilencszer nyerni fogunk - Martino

A Barcelona 1-1-re végzett a Levante vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Martino szerint nincs gond a Barca játékával - fotó: AFP

Gyakorlatilag semmi sem jött össze a Barcelonának Valenciában. Habár Piqué egyenlítése után jókora fölénybe került, helyzeteket dolgozott ki, de nem tudott előnybe kerülni. A Levante kapusa, Keylor Navas parádésan védett, meccsben tartott együttesét, amely végül 1-1-re végzett a címvédővel. A katalánok mestere, Gerardo Martino nem aggódott az elbukott két pont miatt.

"Nem a legjobb napunk volt - értékelt Martino. - A szezon elején gyengébb játékkal sikerült meccseket nyerni, most viszont az ellenkezője történt. Ilyen teljesítménnyel nyernünk kellett volna. A befejezéseknél nem volt szerencsénk, és amikor ilyen napod van, akkor semmit sem tehetsz. Mindenhonnan próbálkoztunk, a Levante kapusa nagyszerű teljesítményt nyújtott. Az eredmény kicsit negatív, de nem a játékunk miatt lett döntetlen. Jobban zavarna, ha a teljesítményünk is romlott volna, ám nincs miért aggódni, mert a következő tíz meccsünkön kilencszer nyerni fogunk."

A Barcelona a következő tíz forduló során hatszor otthon játszik, a Málagát, a Valenciát, a Rayo Vallecanót, az Almeríát, az Osasunát és a Celta Vigót fogadja, míg idegenben a Sevilla, a Real Sociedad, a Valladolid és a Real Madrid vár rá. Úgy tűnik, Martino a királyi gárda kivételével valamennyi rivális ellen győzelemmel számol. Valószínűleg a Levante elleni döntetlen sem volt bekalkulálva, főképp az első forduló tükrében, amikor a Barca odahaza 7-0-ra elverte a valenciai gárdát. Azon a napon minden bejött.

"A Levante taktikailag most is ugyanúgy játszott, mint a szezon elején, viszont akkor mi mértani pontossággal fejeztük be a támadásokat - magyarázta Martino. - Talán kevesen emlékeznek rá, de azon a meccsen a Levante számos olyan kontrát indított, amire most nem volt esélye. Viszont sokat javult a játéka azóta."

A Barcelona szerdán ismét a Levante otthonában lép fel, a Spanyol Király negyeddöntőjének első meccsén csapnak össze.

[1506010] 2014-01-19 19:00:00 Levante - Barcelonax;