Nemzetközi foci

Szánalmas, amit Mourinho rólam mondott - De Bruyne

A Wolfsburg új szerzeménye, a Chelsea-től igazolt Kevin de Bruyne visszavágott a londoni csapat menedzserének, José Mourinhónak, aki a belga játékos edzésmunkáját kritizálta.

De Bruyne visszavágott Mourinhónak

A Chelsea szombaton hivatalosan bejelentette, hogy Kevin de Bruyne a Wolfsburgnál folytatja karrierjét. A 22 éves középpályás a belga Het Laatste Nieuws-nak elárulta, azért távozott, mert nem érezte jól magát José Mourinho mellett. A belga játékos kezdőként lépett pályára a Chelsea első két bajnoki meccsén a Hull City és a Manchester United ellen, de aztán Mourinho inkább a kupameccseken szerepeltette őt. De Bruyne megbánta, hogy a nyáron nem hagyta el a gárdát.

"Mourinho nyáron meggyőzött, hogy maradjak, pedig kedvező ajánlatot kaptam a Dortmundtól - mondta De Bruyne. - Az Atlético Madriddal is tárgyaltam, de nem voltam biztos a dolgomban. Nem tudtam mennyi játéklehetőséget kaphatok. Végül a Chelsea-nél maradtam, mert szerepelni akartam a világbajnokságon, de már nem érzem jól magam."

Mourinho nyilvánosan kritizálta De Bruyne edzésmunkáját, és a Swindon elleni játékát a Ligakupában.

"A nyári alapozás és az első meccsem jól sikerült, de a Manchester United elleni mérkőzést követően kikerültem a csapatból és a mai napig nem tudom miért - mondta a belga. - Soha nem kérdeztem meg Mourinhótól, ő viszont soha nem mondta nekem, hogy Kevin, gond van az edzésen. Szánalmasnak tartom, amit az edzésmunkámról mondott. Az nem én vagyok, én mindig maximális teljesítményt nyújtok. Ezzel rossz képet festett rólam."

[1474923] 2014-01-19 17:00:00 Chelsea - Manchester Unitedx;