NB II

Kettős szerződések, eltűnt felszerelés, kevés játékos a Vasasnál

Másfél hónappal az előző tulajdonos, Michal Budzinski távozása után lezárta a "leltározást" a Vasas Futball Club Kft. új ügyvezetője, Vancsa Miklós.

"A Vasas jelenleg 14 játékossal rendelkezik, akik közül kilencnek van a Futball Kft-vel szerződése, a többieknek a Vasas Kubala Akadémiával van jogviszonya, ami nem gond, pláne hogy nagyon biztatóak az első benyomások mindkét fél részéről az együttműködést illetően" - idézi Vancsa Miklóst a vasassc.hu.

Hozzátette: a játékosok szeptemberben kaptak utoljára teljes havi fizetést. Ráadásul két szerződésük van vagy volt. A kft-vel kötött megállapodásukban a jóval kisebb összeg szerepelt, ezeket azóta a Vasas SC kezelte, kezeli. "A problémát részben abban látom, hogy az úgymond 'másik' szerződésükben jelentősen túlígért összegek szerepelnek. Ebben az a probléma, hogy fél év átlagában a beígért összegeknek a fele sem lett kifizetve, ráadásul az sem kevés, figyelembe véve a csapat 10. helyezését a tabellán. Mindenesetre szinte mindenkivel már leültem beszélni és elmondtam, hogy az ígért és a megvalósult kifizetések köszönő viszonyban sincsenek egymással, s ennek kezelése nem kis energiákat emészt fel" - mondta az ügyvezető.

Vancsa Miklós szerint a keret összetételét tekintve mennyiségi problémák vannak. Egyes posztokon a kelleténél többen vannak, máshova nincs is játékosuk.

"Szeretnénk, persze, hogy szeretnénk igazolni jó játékosokat, de nem könnyű. Nem kizárólag azért mert 'elszabadult a pokol' a fizetési igényeket illetően, hanem legfőképpen azért, mert a csapat jelenlegi helyzete nem igazán vonzó egy-egy minőségibb játékosnak. Konkrét leszek. Rezes Lacit kétszer hoztam a Vasasba, most sajnos nem tudom neki megígérni, hogy a tavasszal a feljutásért fogunk harcolni. Szabolcsban viszont meg tudják ígérni a feljutást" - emelte ki a vezető.

"A legnagyobb probléma az volt, hogy szembesülnünk kellett a sportszerelés erőteljes hiányával. Szeretném hangsúlyozni: ebben nem a sportszereket korábban szállító cég volt a hibás. A gyártó a szerződés szerint kiszállította azt, nem tehetett arról, hogy a felszerelések eltűntek, viszont az is tény, hogy mi sem" - írta le a jelenleg állapotokat az ügyvezető.

A Vasas 16 forduló után a 10. helyen áll a 16 csapatos NB II-ben, azaz egy nagy tavaszi hajrával is igen kevés lenne az esélye a feljutásra. Mindenesetre a helyzetén még javíthat, március első hétvégéjén a Békéscsaba ellen kezdheti meg a felkapaszkodást.