Barcelona

Hála Istennek nem súlyos Neymar sérülése - Martino

Gerardo Martino szerint Neymar sérülése nem súlyos. A Barcelona trénere úgy véli, a brazil játékos mindössze kisebb kihagyásra számíthat, miután aláfordult a bokája a Getafe elleni Spanyol Király Kupa-meccsen.

Neymar néhány hetes pihenőre számíthat - fotó: AFP

A Barcelona kettős győzelemmel lépett túl a Getafén a Spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjében, de az örömbe némi üröm vegyült. A visszavágó 22. percében Neymar a bal oldalon trükközött, az alapvonalnál betört a tizenhatoson, de elcsúszott és alá fordult a bokája. A brazil fájdalmas arccal a földön maradt, nem tudott lábra állni, majd ketten támogattak be az öltözőbe – Alexis Sánchez állt a helyére. Pénteken vizsgálatok várnak Neymarra, de az első vélemények szerint három hétig biztosan nem léphet pályára. Mindenesetre a Barcelona vezetőedzője, Gerardo Martino nyugodtnak tűnik.

"Minden, amit láttunk azt sugallja, hogy nincs nagy baj - mondta Martino. - Hála Istennek, nem súlyos a sérülése, mert könnyen az lehetett volna. Neymar egy ideig biztosan nem fog játszani, de nincs okunk aggódni, mert jól érzi magát. Édesapja azonnal beszélt vele az öltözőben, és tényleg nincs akkora baj, mint amire először gondoltunk. Természetesen megvárjuk az orvosi diagnózist, mielőtt a lehetséges visszatéréséről beszélnénk."

A Barcelona másik zsenije, Lionel Messi a visszatérése óta először volt végig a pályán és két góllal hálálta meg a bizalmat.

"Nem adtunk lehetőséget a Getafénak arra, hogy szorossá tegye a párharcot - értékelt Martino. - Messi góljai mindent eldöntöttek, úgy tűnik jó fizikai állapotban van. Hatvan napig nem játszott, sokat beszélgettünk vele arról hogyan érzi magát. Időre volt szüksége ahhoz, hogy ismét 90 percet kapjon. Jól ment neki."

[1614321] 2014-01-16 22:00:00 Getafe - Barcelonax;