Magyar válogatott

Pintér Attila erős finn válogatottra számít

Márciusban Finnország nemzeti együttese ellen játssza idei első mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott, melynek új szövetségi kapitánya, Pintér Attila ezen a találkozón mutatkozik be a kispadon.

Fotó: MTI

A szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak elmondta, több játékrendszert is kipróbálna a győri találkozón, valamint úgy véli, a finnek tavalyi eredményei alapján várhatóan nehéz meccs elé néz a magyar válogatott.

"A világbajnoki selejtezősorozatban elért eredményeket látva úgy gondolom, erős ellenféllel játszunk március elején - mondta Pintér Attila. - A finnek a spanyolok és a franciák mögött végeztek a harmadik helyen úgy, hogy döntetlent játszottak a világbajnoki címvédő otthonában, és a hazai meccsükön a franciákat is megszorongatták. Ők is nagyon komolyan építgetik a csapatukat, ezt jelzi, hogy kihasználva a téli szünetet, jövő héten Ománban játszanak felkészülési mérkőzést. A mérkőzésig igyekszünk aprólékosan kielemezni ellenfelünk játékát, megtalálni az erősségeiket és a gyengéiket, majd ezen információk alapján felépíteni a saját stratégiánkat. Az összetartásaink egyik célja, hogy a válogatott több játékrendszerben is tudjon futballozni, a finnek elleni mérkőzés jó alkalom lehet arra, hogy élesben is megnézzük, hogy tudjuk alkalmazni gyakorlatban ezeket a játékrendszereket. Bízom benne, hogy jó meccset játszunk majd Győrben, és a találkozó tapasztalatait felhasználva tovább tudjuk építeni a válogatottat."


Az északiak a magyarokhoz hasonlóan csoportharmadikként zárták a kvalifikációt, 66. helyen állnak a világranglistán, míg a magyarok a 46. pozíciót foglalják el. A magyar csapat október 15-e óta nem lépett pályára, akkor a lemondott Egervári Sándor helyére beugró Csábi József irányításával 2-0-ra győzött Andorra ellen a vb-selejtezők zárásaként. A bukaresti 3-0-ás és a hollandiai 8-1-es vereség után az MLSZ megújulást hirdetett, Csányi Sándor elnök neves külföldi kapitány ígért ennek magvalósításához, ehhez képest általános megrökönyödésre december 19-én Pintér Attilát, az NB I-ben címvédő Győri ETO vezetőedzőjét nevezték ki a nemzeti csapat élére.

Januárban a csapategység megteremtése érdekében az új szövetségi kapitány többször is összehívta a bő válogatott keret itthon szereplő játékosait, a telki összetartásokat februárban egy törökországi edzőtáborozás követi, a március 5-i FIFA-játéknapon pedig élesben is bemutatkozik a megújuló válogatott.