Férfi kézilabda Eb

Kellett a dráma, hogy még jobban tudjunk örülni a továbbjutásnak

26-26-os döntetlent ért el a magyar férfi kézilabda-válogatott Norvégia ellen az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, így bejutott a középdöntőbe. A drámai csata után Mocsai Lajos szövetségi kapitány úgy fogalmazott, óriási meccs volt a csütörtök esti hatvan perc.

Sikerült! A magyar válogatott bejutott a legjobb tizenkettő közé - Fotó: MTI

"Nagyon örülünk a továbbjutásnak, szeretettel gratulálok a norvég csapatnak, óriási meccset játszottunk" - fogalmazott a kapitány a 26-26-os döntetlennel zárult összecsapás után. "Egyenletesen kézben tartottuk az összecsapást, a taktikai feladatok egy jelentős részét jól oldottuk meg, védelemben heroikusan küzdöttünk. Sajnos a második félidőben hiányoztak a lerohanásaink, és kerestük azt a formációt, amivel el tudjuk dönteni a mérkőzést. Volt egy zseniális Lékai Máté-teljesítmény, úgy gondolom, ő élete egyik legjobb mérkőzését játszotta a válogatottban."

A szlovén Celjében kézilabdázó irányító szerint mindenki tisztában volt vele, hogy a csütörtök esti élet-halál mérkőzés lesz mindkét fél számára.

"Nem biztos, hogy szép volt, de nagyon boldogok vagyunk, ha nem is sikerült begyűjtenünk az első győzelmünket" - mondta a hét találattal záró Lékai. "Az egészpályás gólomnál megláttam a lehetőséget, de aki csak szórakozik, az nem lövi be."

Kapusunk, Mikler Roland kissé csalódott volt az utolsó perc történése miatt, amikor a norvégok legeredményesebb játékosa, Harvard Tvedten szinte az alapvonalról szerzett gólt, kialakítva a végeredményt.

"Jelen pillanatban csak erre tudok gondolni, amit ki kell vernem a fejemből, hiszen kétévente egyszer kap ilyen gólt az ember" - fogalmazott a Pick Szeged hálóőre. "Nem baj, ilyen drámainak kellett lennie ahhoz, hogy még jobban tudjunk örülni a továbbjutásnak. Remélhetőleg a csapat továbbra is így fog küzdeni, ami helyenként jó játékkal párosult. Remélhetőleg mindig lesz valaki, aki átlendíti a csapatot a holtponton, úgy ahogy ma is történt."

Norvégia szövetségi kapitánya, Robert Hedin gratulált a magyar csapatnak, majd elmondta, az első félidőben sok hibát követtek el védekezésben, így a fordulás után hiába voltak jobbak és sikeresebbek a lerohanásaik, végül búcsúzni kényszerültek a tornától. A magyar nemzeti csapat a középdöntőben folytatja, ahol Dánia, Macedónia és Ausztria lesz az ellenfele, a mieink egy pontot visznek magukkal a csoportkörből.

Férfi kézilabda Európa-bajnokság
középdöntő, I. csoport
1. forduló - január 18., szombat
16:00: Macedónia-Magyarország ÉLŐ
18.15: Ausztria-Izland
20:30: Dánia-Spanyolország
 
2. forduló - január 20., kedd
16:00: Macedónia-Izland
18:15: Ausztria-Spanyolország
20:30: Dánia-Magyaroszág ÉLŐ
 
3. forduló - január 22., csütörtök
16:00: Macedónia-Spanyolország
18:15: Ausztria-Magyarország ÉLŐ
20:30: Dánia-Izland