Fogadóelőny

Hőség miatt állt a játék, Babos nem indul vegyes-párosban

  • VNA

Utoljára négy éve volt példa arra, hogy a hőség miatt be kellett szüntetetni a játékot az évad első Grand Slam-versenyén.

A hatharom.com Fogadóelőny névre keresztelt hírrovatában az új esztendőben is rendszeresen jelentkezünk a teniszpályák környékének érdekességeivel, apró információkkal, hátha ezek adhatnak nektek ötletet, ihletet egy-egy újabb sikeres fogadáshoz.

- A hőség már a korábbi napokban is jelentett némi gondot az Australian Open szervezőinek, csütörtökön viszont meg is kellett szakítani a játékot, miután helyi idő szerint délután két órakor a pályákon mért hőmérséklet meghaladta a 42 fokot. A játékot csak négy órával később lehetett folytatni, addig csak a két fedhető központi stadionban (Rod Laver Arena, Hisense-Arena) tudták folytatni a játékot.

Legutóbb a 2009-es Australian Openen volt példa arra, hogy a szervezőknek a nagy meleg miatt félbe kellett szakítaniuk a játékot. Csütörtökön az ausztrál hőhullám 43,9 foknál tetőzött Melbourne-ben, igaz ez is elmarad még a városban 1936-ban mért hőmérsékleti csúcstól (45,6 fok).

- Az időjárás később sem hagyta nyugodni a torna szervezőit, hiszen villámlás miatt már este is félbe kellett szakítani a mérkőzéseket.

- Eldőlt, hogy Babos Timea mégsem indul vegyespárosban az Australian Openen. Pedig Babos nagy reményeket táplált a vegyespáros iránt, úgy tervezte, hogy (egy általa titkolt) előkelő helyen jegyzett férfijátékossal vesz részt a melbourne-i tornán. Így viszont marad számára a női párosok mezőnye, ahol a horvát Petra Marticcsal indul, ellenfelük a női mezőnyben rutinos Dominika Cibulkova, Yanina Wickmayer szlovák, belga páros lesz majd az első fordulóban.

- Az idei Australian Open egyik legszebb labdamenetét hozta Nyikolaj Davigyenko és a francia Richard Gasquet találkozója:

- Mindössze 73 percig tartott a 11 éve visszavonuló, kétszeres Grand Slam-győztes Patrick Rafter visszatérése a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel honfitársa, Lleyton Hewitt oldalán kikapott a párosverseny szerdai első fordulójában. A találkozót a párosspecialista Eric Butorac, Raven Klaasen amerikai, dél-afrikai duó nyerte 6:4, 7:5-re. „Eléggé ideges voltam a meccs előtt, bár az öltözőben jól szórakoztunk. Sokat viccelődtünk, leginkább rajtam. Jobban szerváltam, mint előzetesen gondoltam, a röptém is rendben volt, de az adogatásfogadásommal akadtak gondok. A második szervám pedig szörnyű volt, mondhatni, nevetséges. Bizonyos helyzetekben csak nevetni tudtam” - mondta a mérkőzés után a szerva-röpte stílusáról ismert Rafter, aki 1997-ben és 1998-ban megnyerte a US Opent, 1999-ben tagja volt a Davis-kupa-győztes ausztrál válogatottnak, most pedig a kapitánya.

- A románok ellen kezdi a szereplését a magyar női teniszválogatott február 5-én Budapesten, a Fed-kupa euro-afrikai zónája I-es csoportjának tornáján. A magyar szövetség (MTSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján Simicskó István, az Emberi Erőforrás Minisztérium sportért és ifjúságért felelős államtitkára elmondta, hogy a kormány 20 millió forinttal támogatja a rendezvényt. A Babos Tímea (87. a világranglistán), Jani Réka-Luca (250.), Bukta Ágnes (315.) és Czink Melinda (255.) vagy Szlavikovics Szabina (637.) összeállítású csapat a románok után a britekkel és a lettekkel találkozik a csoportmeccsek során. Richter Attila főtitkár szerint a nehéz sorsolás ismeretében a bennmaradás a cél válogatottunk számára. A Syma-csarnokban február 4-től 9-ig rendezendő csatározásokban 16 ország 80 játékosa lép pályára, köztük a kétszeres Australian Open-bajnok fehérorosz Viktorija Azarenka.