Női kézilabda NB I

Véde(kez)ni tudni kell, fölényes Győr-siker a rangadón

Visszavágott az őszi vereségért a Győri Audi ETO KC, a címvédő nyolcgólos sikert aratott az FTC-Rail Cargo Hungaria együttese ellen.

Szeptember elsején a kőkemény védekezés és Alena Abramovics védései döntöttek a Ferencváros javára, most megfordult a kép. Katrine Lunde a meccs elejétől a végéig remekelt, köszönhetően az előtte dolgozó falnak is.

Magabiztos hazai fölény - Fotó: MTI, Krizsán Csaba

Gyorsan emberelőnybe került a hazai csapat, amit jó blokkokkal, védésekkel és lendületes Amorim-lövésekkel ki is használt. (4-0) Pena beállásával kreatívabbá vált a Fradi támadójátéka, Abramovics is védett néhányat, így felállt ebből a hátrányból a vendégegyüttes, de az első félidő hajrájában újra javult a győri védekezés, így ismét négy találat lett a különbség a szünetre. (14-10)

A pihenő után is a hazaiak folytatták jobban, köszönhetően annak is, hogy a fővárosiak kapujában Szikora sem tudott maradandót alkotni. Tomori rövid fellángolásának és Szamoránsky találatainak köszönhetően egy ideig még meccsben tartotta magát a Ferencváros, de az utolsó tíz percre újra nőni kezdett a különbség, és eldőlt a találkozó.

A hajrában még többet hibáztak a vendégek támadásban, mint addig, sorra hagyták ki a büntetőket is, így a Győrnek is belefértek túljátszott figurák, gyönyörű figurákkal tíz gól fölé nőtt a differencia. Ez végül az utolsó percekben csökkent egy kicsit, de egyértelmű győzelmet aratott a címvédő, amely így szinte biztosan megszerezte az alapszakasz első helyét is.

Női kézilabda NB I
12. forduló
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-21 (14-10)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
 
Győr: Lunde, Herr (kapusok), Amorim 4, Löke 6, Kovacsics 5, Orbán, Bulatovics 5, Hornyák D. 1, Hornyák Á., Bódi 3, Korsós 1, Sirián, Soós, Görbicz 4, Tervel
vezetőedző: Ambros Martín
Ferencváros: Abramovics, Szikora (kapusok), Tomori 2, Pena 3, Szucsánszki 1, Zácsik 4, Kovacsicz 4, Steinbach 2, Szamoránsky P. 1, Such, Szarka 1, Vérten 1, Szekerczés, Mészáros, Cifra 2
vezetőedző: Elek Gábor
Élő közvetítés: Győr-Ferencváros kézi NB I 2014 01 15x
  • Pro
    Tomihmv
    2014. január 15., Szerda 11:24

    Unknown | Női NB I Győr - FTC

    2014. január 15., Szerda 18:30
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Ázsiai hendikep: Győr -5,5
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.86
    • Eddig éri meg:1.8
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      Nem kell bemutatni a két csapatot, mindenki jól ismeri őket és tudja, hogy óriási különbség van a felek közt a győriek javára. Ennek ellenére az ősszel az FTC hazai pályán le tudta győzni az ETO-t, azonban a szerdai egy teljesen más meccs lesz.

      A hazaiaknál csak Szepesi nem tudja vállalni a játékot, míg a többiek egészségesek. Amorim vb-t nyert Brazíliával decemberben, tele van önbizalommal. Görbicz nem játszott az őszi meccsen, és saját bevallása szerint kettőzött erővel fog küzdeni szerdán, hogy bosszút álljanak, de a többiek is nagyon fogadkoznak a visszavágásért. A Fradinál többen is sérüléssel, illetve betegséggel küszködtek az elmúlt hetekben, ráadásul a sorsolásuk is kedvezőtlen volt, hiszen habkönnyű ellenfelekkel játszottak a téli szünet után.

      A hazaiaknak ez lesz a utolsó hazai meccse a Magvassy Sportcsarnokban, mert elkezdik azt átépíteni, ezért úgy gondolom, hogy telt ház előtt szépen búcsúznak pályájuktól, és legalább hat góllal legyőzik legfőbb ellenlábasukat.

    • Eredmény:

      29-21

    • kimenetel
      Nyereség
    • 4.30