Átigazolás

André Alvesnek hivatalosan nincs köze a Kaposvárhoz

Noha a Kaposvár hétfőn hivatalos honlapján jelentette be, hogy féléves szerződést kötöttek André Alvessel, kiderült, a transzfer még csak elméletben létezik.

"Alvessel és a menedzserével abban állapodtunk meg, hogy ha a nemzetközi szövetség kiadja a játékos játékengedélyét, akkor hozzánk igazol. Alves korábban felbontotta szerződését dubai klubjával, és ha ez az ügy rendeződik, akkor már valóban nem lesz akadálya annak, hogy pályára lépjen csapatunkban. Mi is tudjuk, hogy több ajánlata is volt a brazil csatárnak, de ő - úgy gondolom - érzelmi alapon hozta meg döntését, amikor Kaposvárt választotta" - olvasható Illés János ügyvezető nyilatkozata a rakoczifc.hu-n.

A játékos menedzsere korábban úgy nyilatkozott: André Alves azért bontott szerződést a Dubai CSC-vel, mert a klub háromhavi bérével tartozik. A játékos és ügynöke a FIFA-hoz fordult segítségért, és bíznak abban, hogy a nemzetközi szövetség a javukra dönt.

Mint arról a hatharom.com hétfőn beszámolt, a Videoton korábbi brazil gólkirálya - vélhetően - visszatér Kaposvárra. Alves 2005 és 2008 között korábban már szerepelt a Kaposvár színeiben, majd egy oroszországi kitérő után igazolt át a Videoton együtteséhez. A székesfehérváriakkal bajnoki és gólkirályi címet is szerző dél-amerikai csatár a piros-kékektől 2012-ben igazolt a ciprusi Omonia Nicosia alakulatához, ahol 41 meccsen 20 gólt szerzett, ám legutóbb már a katari Dubai SC-t erősítette.

A Rákóczi sereghajtóként telel az NB I-ben, nyolc pont választja el a már bennmaradást jelentő 14. helytől. Tavasszal új vezetőedzővel, a Prukner Lászlót váltó Selymes Tiborral vágnak neki a harcnak a somogyiak.

[1609866] 2014-03-01 16:00:00 Kaposvár - Pápax;