Serie A

Mazzarri türelmet kér, a játékosok törekvéseivel maximálisan elégedett

Türelemre intette a szurkolókat Walter Mazzarri, az Internazionale vezetőedzője, miután a fekete-kékek hétfő este csupán 1-1-es döntetlen értek el odahaza a halovány Chievóval szemben. Nem csoda, hogy a drukkerek türelme fogytán, a milánóiak ugyanis még nem nyertek meccset 2014-ben.

Nem megy az Internek, de a tulajdonos és a vezetőedző szerint is türelemre van szükség - Fotó: AFP

A csapat új tulajdonosa, Erick Thohir korábban hangsúlyozta, a januári átigazolási időszakban nem várható klasszis labdarúgó érkezése, nem forgatják fel fenekestül a gárdát, az építkezéshez idő kell.

"Minden tiszteletem az elnök úré, hogy nyíltan kimondta ezeket a dolgokat" - fogalmazott Mazzarri. "Remélem, hogy a szurkolóink türelmesek lesznek velünk. Mindannyian egy oldalon állunk, ugyanazon a projekten dolgozunk. Mindenekelőtt ahhoz, hogy valakit megvegyünk, el kell adnunk egy játékost. Az edző a rendelkezésre álló csapatból próbálja kihozni a maximumot. Dolgozom azon, hogy az játékosaim tapasztalatot szerezzenek, és megtanulják a taktikai lépéseket."

A hétfő esti pontosztozkodással az Inter megőrizte helyét a tabella első öt helyezettje között, az 52 esztendős szakember pedig maximálisan elégedett volt csapata törekvéseivel.

"Nem is kérhetnék többet a fiúktól ezen a téren. Tudtuk, hogy a veronaiak szervezetten védekeznek majd, és fizikálisan erősek, de Rodrigo Palacio révén nagyszerű esélyünk volt a gólszerzésre. Ha mi szereztük volna meg a vezetést, sokkal szórakoztatóbb lehetett volna a mérkőzés a megnyíló területeknek köszönhetően. Tisztában vagyunk vele, hogy a jó futball kialakulásához két csapat kell, de a Chievo védekezni érkezett, abban bízott, hogy egy kontratámadásból elmegy, és betalál. A találkozó során rendszert változtattunk, a 3-4-3-mal több terület nyílt, kialakítottunk néhány gólhelyzetet, de az utolsó passzok hiányoztak. A játékosok hisznek magukban, csupán egy kis szerencsére volna szükségünk, ami a sportban meghatározó tényező. Különböző okokból kifolyólag kevesebb pontunk van, mint amennyit megérdemelnénk."

A sajtótájékoztatón szóba került a városi rivális Milannál történt edzőváltás, a piros-feketék a pocsék eredmények miatt hétfőn menesztették Massimiliano Allegrit. Mazzari szolidaritást vállalt kollégájával, és hangsúlyozta, nem szabad elfelejteni azokat a sikereket, melyeket a klub a kirúgott trénerrel ért el.

"Mindenért az edző a felelős. Amíg érvényes szerződése van, az edző vállát nyomja minden teher, minden eredmény. Remélem, hogy az emberek emlékeznek arra a remek munkára, amit Allegri végzett, és amit a labdarúgásban hajlamosak oly gyorsan elfelejteni."

Hogy zárógondolataival mennyire lopta be magát az Inter-drukkerek szívébe Mazzari, nem tudni, mindenesetre a fekete-kékek utolsó öt mérkőzésükből egyet tudtak megnyerni, legutóbbi három fellépésükön pedig csak egyszer találtak az ellenfél kapujába. A 2014-es esztendő első győzelmét szerencsés esetben vasárnap, a Genoa vendégekénk arathatja a milánói gárda.

[1536704] 2014-01-13 21:00:00 Inter - Chievox;[1536713] 2014-01-19 15:00:00 Genoa - Interx;