Átigazolás

André Alves visszatért, Kubatov szerint ebből baj lehet

Féléves megállapodást kötött az OTP Bank Liga kieső helyén telelő Kaposvári Rákóczi a Videoton korábbi brazil gólkirályával, André Alvessel.

Andre Alves segíteni érkezett Kaposvárra, ám lehet mégis bajba sodorja régi-új klubját

A 30 éves csatár szerződtetését a somogyi klub hivatalos honlapján jelentették be. Alves 2005 és 2008 között korábban már szerepelt a Kaposvár színeiben, majd egy oroszországi kitérő után igazolt át a Videoton együtteséhez. A székesfehérváriakkal bajnoki és gólkirályi címet is szerző dél-amerikai csatár a piros-kékektől 2012-ben igazolt el a ciprusi Omonia Nicosia alakulatához, ahol 41 meccsen 20 gólt szerzett, ám legutóbb már a katari Dubai SC-t erősítette.

"Fél évre szerződtettük Alvest, de ha mindkét fél elégedett lesz, akkor a nyáron meghosszabbíthatjuk a megállapodást - mondta a rakoczifc.hu-nak Illés János ügyvezető-elnök. - A játékos korábban többször is hangsúlyozta, hogy szeretett Kaposváron élni és játszani, kedvelte a közönséget, és a szurkolók is elismerték őt. Volt más ajánlata is, de sikerült meggyőzni arról, hogy nem feltétlenül a pénz számít, hanem az, hogy segítsen a nehéz helyzetben lévő korábbi együttesén. Örülök neki, hogy minket választott, és már a többiekkel együtt el is utazott a debreceni edzőtáborba.”

A kaposváriak beszámolója szerint Alves szerződést bontott a közel-keleti klubbal, ám más források szerint a brazilnak továbbra is érvényben van 2015 nyaráig szóló kontaktusa. Korábban a Ferencvárossal is szóba hozták a brazil támadót, ám a zöld-fehér klub részéről maga Kubatov Gábor ismertette a támadó körül kialakult helyzetet.

"A legutóbbi sürgetésre a Dubai Labdarúgó-szövetség azt a választ küldte az MLSZ-nek, hogy bár a FIFA előtt van az ügy, ettől még André Alves jelenleg is érvényes szerződéssel rendelkezik a Dubai SC-nél 2015. június 30-ig. A szövetség válaszánál nincs hivatalosabb. A mostani információink is ugyanazok (érvényben levő szerződése van). Ha ez így van, még tárgyalni sem lehet a játékossal (nemhogy szerződést kötni), mert a FIFA és az UEFA megbüntet minket (nem egy-kétmillió forintra), és egyúttal kitilt néhány évre minket az átigazolási piacról. Szóval mindenki döntse el maga, hogy kockáztatott volna vagy sem! " - reagált a Facebookon a Fradi-elnök azokra a szurkolói kritikákra, amely Alves "elszalasztása" miatt érték a klubvezetést.

A dubai futballszövetség tájékoztatása szerint tehát Alves és klubja között nem szűnt meg a megállapodás, ezért nem írhatna alá másik klubhoz, ugyanakkor a támadó ügyében már a FIFA is vizsgálódik. Ha bebizonyosodik, hogy a játékos jogszerűtlenül cselekedett, nem csak őt, hanem a Kaposvár gárdáját is szankcionálhatja a nemzetközi szövetség illetékes testülete.


A sereghajtó Kaposvár együttesénél nem mondtak le a bennmaradásról, mint arról korábban beszámoltunk, a zöld-fehér csapat kispadján Prukner Lászlót a korábbi román válogatott Selymes Tibor váltja. A 46-szoros Selymes Sopronban kezdte az edzői karrierjét 2005-ben, majd Nagyszalontán, a bukaresti Sportul Studentescnél, Ploiestiben, Marosvásárhelyen, a Dinamo Bukarest második csapatánál és a Sageata Navodarinál dolgozott. A játékosként román és belga bajnok trénernek az utolsó helyről kell feljebb juttatnia a Kaposvárt, amellyel első bajnoki mérkőzését március 1-jén, a Pápa ellen játssza majd.

[1609866] 2014-03-01 16:00:00 Kaposvár - Pápax;