Férfi kézilabda Eb

Ilyen tízperces fázisok nem megengedhetők - Mocsai Lajos

A magyar férfi kézilabda-válogatott Spanyolország elleni veresége után a főszereplők így értékeltek Dániában.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány: "Számunkra a mostani felállásban kellett egy kis tapasztalat, hogy játékba lendüljünk, tudtuk jól, hogy azok a fázisok, amik az első félidő első és utolsó tíz percében történtek, a világbajnok ellen nem megengedhető. Az a csapat, amely az elején nem tudja belőni a helyzeteit, komoly hátrányba kerül. Amikor a csapat feloldódott, a második félidőben improvizatívabban, keményebben kézilabdázott. A csapatunkból hiányzik még az összhang, ráadásul sajnos az átlövőink játékhiánnyal küszködnek."

Ilyés Ferenc: "Tizenöt perc után érkeztünk meg erre az Európa-bajnokságra,  feljöttünk két gólra, aztán pár hibát elkövettünk támadásban, és kaptunk öt leindítás-gólt, amivel hét lett a különbség a szünetre. Úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy megpróbáljuk megfordítani, de öt gólnál jöttek olyan ítéletek, amelyekkel egyszerűen nem tudtunk továbblépni. Azt hiszem,  ennek a spanyol válogatottnak talán túlságosan is nagy respektje van a bíróknál."

Lékai Máté: "Kétszer ilyen tíz percet nem szabad csinálnunk, mint az első félidőben, ekkora hátrányt a világbajnok ellen nem lehet behozni. A második félidőre kicsit jobban összeállt a támadójátékunk, de a védekezésben sajnos 17-17 kapott góllal nem lehet mérkőzést nyerni. Ki kell elemezni a látottakat, és az izlandiak ellen jobban kell teljesíteni."

Victor Tomás: "Az első percekben mutatott teljesítményünk nagyon fontos volt, boldog vagyok az egész mérkőzésen mutatott játékunk miatt, de továbbra is keményen kell dolgozunk."

Manuel Cadenas, spanyol szövetségi kapitány: "Mindig nehéz az első meccs egy Európa-bajnokságon, de ma szerencsére nagyon magabiztosak voltunk. Végig uraltuk a mérkőzést, támadásban és védekezésben egyaránt. Nagyon elégedett vagyok a csapatom teljesítményével."

Férfi kézilabda Európa-bajnokság
B csoport, 1. forduló
Spanyolország-Magyarország 34-27 (17-10)
vezették: Krstic, Ljubic (szlovénok)
 
Spanyolország: Sierra, Pérez De Vargas (kapusok), Gurbindo 1, Rocas 5, Maqueda 2, Tomás 5, Entrerrios 3, Sarmiento 2, Ugalde 2, Andreu 4, Canellas 1, Morros, Ruesga, J. García 2, Rivera 4, G. Guardiola 3
Szövetségi kapitány: Manuel Cadenas
 
Magyarország: Mikler, Tatai (kapusok), Ilyés 1, Szöllősi 1, Schuch 1, Mocsai T. 2, Császár 2, Iváncsik G. 6, Putics 1, Nagy K. 1, Gulyás 2, Vadkerti 3, Zubai, Szalafai 2, Ancsin 1, Lékai 4
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos
 
A csoport másik mérkőzésén: Izland-Norvégia 31-26 (16-10)
Az állás: 1. Spanyolország 2 pont, 2. Izland 2 pont, 3. Norvégia 0 pont, 4. Magyarország 0 pont
  • Pro
    mr.blonde
    2014. január 12., Vasárnap 16:52

    Unknown | Spanyolország - Magyarország

    2014. január 12., Vasárnap 18:15
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Hendikep: Spanyolország -4
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.76
    • Eddig éri meg:1.7
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      Az Eb nyitómeccsén a mieink a világbajnoki címvédő spanyolok ellen kezdenek. A hispánoknál Sterbik és Aginagalde hiánya is komoly érvágás, ám olyan bő a keret, hogy a távolllétükben is a torna egyik favoritjának számítanak. A mienknél Nagy Laci, Harsányi hiányzik a megszokott alapemberek közül, de sajnos Mocsai Lajosnak nincs olyan merítési lehetőség, mint kollegájának. Nagy támadásban és védekezésben is kulcsfigura, a Provident Kupán láthattuk, mit jelent az, amikor ő nincs a csapatban. Császár formán kívül van és a dereka is fáj,így nem igazán van olyan játékosunk, aki komoly kihívás elé állíthatná a világ legjobb védekező csapatát. A kényszerhelyzetek, lövőfolyósok sokszor rászedik a mezőnyjátékosainkat, ebből viszont gyors lerohanásokat eszközölhetnek a spanyolok. Az sem mellékes, hogy Mocsaira jellemző, ha látja hogy nincs esély a meccsen, tartalékol a következő feladatra, és mivel nekünk nem a spanyolok ellen kell kivívni a továbbjutást, ezért ez a veszély ezúttal is fennáll. A Pinnacle oddsa remek, a határ is jó, ráadásul az egymás elleni eredmények is azt súgják, 5-6 góllal simán kikaphatunk Spanyolországtól.

    • Eredmény:

      34-27

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.80