Edzősors

Moniz az ukrán újonc kispadjára ülhet le

Ukrán sajtóinformációk szerint a Szevasztopol vezetőedzője lesz Ricardo Moniz. A Ferencváros korábbi trénerét rövid időn belül bemutathatják a bajnokság újoncánál.

A Ferencváros után a Szevasztopol vezetőedzője lehet Ricardo Moniz

Az Obozrevatel nevű portálon decemberben megjelent hír arról számolt be, hogy a pozícióra a holland szakember az első számú jelölt. Úgy tudni, a felek már az óévben megállapodtak, de úgy döntöttek, a bejelentéssel januárig várnak. A korábbi vezetőedző, Gennagyij Orbu november végén mondott le posztjáról, ezt követően a 2-1-es vereséggel zárult, Dinamo Kijev elleni utolsó őszi bajnoki mérkőzésen a másodedző irányította a gárdát.

A Szevasztopol újoncként a tizenkettedik helyről várja a pontvadászat márciusi folytatását, eddigi tizennyolc találkozójából csupán ötöt tudott megnyerni. A csapatban futballozik a korábbi FTC-kedvenc fia, ifjabb Szergej Kuznyecov. Amint arról a hatharom.com is beszámolt, úgy tűnt, Moniz a Bundesligában folytathatja edzői pályafutását, ám végül nem őt nevezték ki a Hannover élére.

A holland trénert december elsején, a Pécstől elszenvedett hazai kudarc után menesztette a Ferencváros, amelyben közrejátszott, hogy a szakember nem tudta feldolgozni az Akeem Adamsszel történteket.

[1478811] 2014-03-01 18:00:00 Tavria - Sevastopolx;