Átigazolás

Az edzőváltás tarthatja Londonban az eddig mellőzött rekordigazolást?

Olasz klubok használták volna ki Erik Lamela londoni mellőzöttségét, ám a jelek szerint nem fogják tudni megkaparintani az argentin szélsőt. A menedzserváltás mellett sérüléshullám befolyásolhatja a nyáron 36 millió euróért szerződtetett játékos jövőjét a Tottenhamnél.

Kivételes pillanat: Lamela saját gólját ünnepli a Tottenham mezében

A válogatott futballista mindössze három alkalommal lépett pályára kezdőként a bajnokságban, pedig az észak-londoni klub annyi pénzt fizetett ki érte, mint előtte még soha senkiért. A csereszerepre kényszerülő dél-amerikait az Internazionale szerette volna mielőbb kölcsönvenni, de a milánóiak mellett a Juventus is kiszemelte magának az esetlegesen távozó Mirko Vucsinics utódjaként.

Csakhogy eközben drasztikus változások történtek a White Hart Lane-en, André Villas-Boast Tim Sherwood váltotta a kispadon, az új menedzser pedig egy kritikus sérüléshullámtól tartva úgy döntött, hogy nem bocsájtja árúba egyik legértékesebb portékáját. A portugál tréner irányítása alatt Lamelának csupán epizódszerep jutott, az viszont még nem derült ki, hogy Sherwoodnál mennyi lehetőséget kap az argentin a bizonyításra. Az Arsenal ellen az FA-kupában combsérülése miatt nem léphetett pályára, a Crystal Palace elleni szombati bajnokin viszont várhatóan bevethető állapotban lesz.

Az ügyben megszólalt a játékos ügynök-édesapja is, aki szerint 21 esztendős fia aggodalommal teli és roppant csalódott a Spursnél mutatott formája, valamint lehetőségei miatt. Tény és való, hogy Lamela mindössze egy gólt szerzett eddig a Sarkantyúsok mezében - a Sheriff Tiraszpol elleni Európa Liga-találkozón -, ráadásul az angol nyelv ismerete híján kezdetben a beilleszkedéssel is akadtak problémái. Az apuka megerősítette, hogy fia iránt több klub is érdeklődik.

Biztosra vehető, hogy Lamela célja a nyári világbajnokságon való szereplés az argentin nemzeti csapattal, csakhogy a kispadon ücsörögve nehéz lesz bekerülnie Alejandro Sabella keretébe. Az Olaszországba való visszatérés logikus lépésnek tűnik, az előző szezonban tizenötször volt eredményes a Serie A-ban a Roma játékosaként, a Tottenham hosszútávú terveibe azonban nem fér bele, hogy a szélső - ha csak kölcsönben is - a napfényes Itáliába szerződjön.

[1474921] 2014-01-11 16:00:00 Tottenham Hotspur - Crystal Palacex;