Edzősors

Spallettit érdekelné az olasz meló

Új vezetőedző után kutat az AC Milan, mivel a jelenlegi tréner, Massimiliano Allegri a szezon végén minden bizonnyal távozik. A jelenleg a szentpétervári Zenitnél dolgozó Luciano Spalletti élne a lehetőséggel, és a Románál, valamint az Udinesénél töltött időszaka után visszatérne a Serie A-ba.

A Milannál nyártól Luciano Spalletti veheti át az irányítást. Vagy valaki más?

"Egy edző nézőpontjából ez a tökéletes időpont arra, hogy a Milannál dolgozzon" - fogalmazott az olasz szakember a La Gazzetta dello Sport-nak. "Mindenki tisztában van vele, hogy a piros-feketéknél számos dolgot meg kell változtatni. Egy ciklus a végéhez ért, itt az idő, hogy elkezdődjön egy új. 2015 júniusáig szerződés köt a Zenithez, de a futballban gyorsan változnak a dolgok. Készen kell állnod arra, hogy változtass."

Spalletti arra is kitért, hogy cseppet sem derogálna neki a Mario Balotellivel végzendő közös munka. Sőt, néhány tanáccsal is ellátná az olykor magáról megfeledkező támadót.

"Miért ne akarnék Balotellivel dolgozni? Lenne néhány jó tanácsom a számára. Ő egy erős, nagyszerű képességekkel rendelkező játékos, de szüksége van a megfelelő irányításra. Csak idő kérdése és jön egy újabb furcsa incidens, ebben biztos vagyok."

Az már szinte biztos, hogy az olasz válogatott támadó nyárig Milánóban marad, de hogy Allegri esetleges(?) távozása után hogyan alakul a sorsa, egyelőre kérdéses. Ahogyan az is, hogy Spalletti 2009 után visszatér-e hazájába vagy kitölti kontraktusát Szentpéterváron. Döntését feltehetőleg az is befolyásolja majd, hogy a milánóiak milyen pozícióban zárják a bajnokságban, illetve meddig jutnak a Bajnokok Ligájában. A gárda jelenlegi helyzete nem túl fényes, Kakáék csupán a tizenegyedik helyen szerénykednek a Serie A-ban.

[1536708] 2014-01-12 20:45:00 Sassuolo - AC Milanx;