Fogadóelőny

Nadal nem akar tenisz legendát maga mellé

Rafael Nadal nem akarja fő riválisait követni, így nem tervez senkit sem bevonni szakmai stábjába a '80-as évek klasszis teniszezői közül.

A hatharom.com új névre (Fogadóelőny) keresztelt hírrovatában az új esztendőben is rendszeresen jelentkezünk a teniszpályák környékének érdekességeivel, apró információkkal, hátha ezek adhatnak nektek ötletet, ihletet egy-egy újabb sikeres fogadáshoz.

- Jó hírrel indult számunkra az idei év, hiszen szerdán legjobb férfi játékosunk, Fucsovics Márton rögtön győzelemmel kezdte meg szereplését az Australian Open selejtezőjében. Emellett annak a bejelentésnek is örülhettünk, hogy a Budapesten sorra kerülő Federation Kupa csoportmérkőzéseken a fehérorosz Viktorija Azarenkát is láthatjuk. A Fed-Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának sorsolását egyébként január 13-án lesz a nemzetközi szövetség (ITF) londoni irodájában tartják.

- A férfi tenisz elmúlt időszakának tendenciáit figyelembe véve sokan várták a hírt, amikor Rafael Nadal is bejelenti, hogy melyik egykori klasszist fogadja maga mellé edzőnek. Miután Andy Murray valósággal szárnyalt Ivan Lendl irányítása mellett, alig néhány napos eltéréssel Roger Federer (Stefan Edberg) és Novak Djokovics (Boris Becker) is egy korábbi kiváló teniszezőt kért fel maga mellé segítőnek, így a "nagy négyes" spanyol tagjától is hasonló döntést reméltek sokan.

"Az én elképzeléseim szerint az élet és a csapatmunka is a folyamatosságról szól. A teljes pályafutásom során sohasem rúgtam ki senkit sem az edzői stábomból" - nyilatkozta a 27 esztendős spanyol arra a felvetésre, hogy vajon nála is lesz-e változás edzőfronton. Nadalt továbbra is nagybátyja, Toni Nadal edzi és kíséri el a versenyekre, Francisco Roig pedig segédedzőként irányítja a felkészülését.

- A szerb Janko Tipszarevics korábbi bejelentését követően most vállsérülése miatt az osztrák Jürgen Melzer is lemondta szereplését a január 13-án kezdődő Australian Openen. "Jövőre visszajövök!" - írta Twitter-oldalán a világranglista 27. helyén álló, 32 éves játékos, aki az októberi sanghaji torna óta sérülései miatt nem tudott egyetlen mérkőzésen sem pályára lépni.

- Érdekes összeállítást közölt a Sport Bild német hetilap, amely bennfentes információkra alapozva hozta nyilvánosságra, hogy milyen feltételekkel vállalta el Novak Djokovics edzéseinek irányítását Boris Becker. A korábbi háromszoros wimbledoni bajnok Becker a lap információi szerint 80.000 eurós havi alapbért kap, a Djokovics által "bevállalt" összes ATP-tornán szerzett pénzdíjak 10%-a őt illeti meg, emellett pedig ingyen utazik majd minden tornájára a szerb játékossal. Első hallásra nem rossz biznisz...

- A pályán történő helyes mozgást tartja a legfőbb fejlesztendő területének Petra Kvitová. A 2011-es wimbledoni bajnok cseh játékos a holtszezonban elsősorban ennek fejlesztésén dolgozott erőnléti edzőjével, Marek Vseticekkel. "Ez volt az elsődleges prioritás, de próbáltunk a szerváim hatékonyságán is dolgozni. Ha jól mozogsz, akkor sokkal komfortosabban érzed magad a pályán, ez remélem nekem is segíteni fog" - nyilatkozta a cseh játékos, aki a világranglista hatodik helyezettjeként készülhet az idei évre. Kvitová a Sydneyben zajló torna első körében rögtön jól mutatkozott be 2014-ben, mert 6-1, 6-0-ra győzött Christina McHale ellen.

- Régen hallottunk már híreket Caroline Wozniacki és a kiváló golfozó Rory McIlroy kapcsolatáról. A párról a közelgő szakítás hírét is megszellőztette pár forrás tavaly év végén, erre fel 2014-et Wozniacki saját Twitter-oldalán indította egy meglepő hírrel, amely arról számol be, hogy hamarosan egybekelnek. "Rory és én egy nagy durranással kezdtük az új évet .... IGEN-t mondtam" - írta a korábbi világelső, 23 éves dán játékos, aki hamarosan az egy évvel idősebb, kétszeres major győztes McIlroy felesége lesz.