Átigazolás

Leverkusenből erősítenek Szalaiék

Német válogatott játékossal erősíti meg keretét nyártól a Szalai Ádámot is foglalkoztató Schalke 04. Miután a gelsenkircheni klub kifizette a játékos szerződésében szereplő kivásárlási záradék összegét a Leverkusennek, minden akadály elhárult az üzlet elől.

Sidney Sam nyártól Szalai Ádám csapattársa lesz Gelsenkirchenben

A 25 esztendős középpályás négyéves megállapodást kötött a királykékekkel, akikhez a jelenleg zajló szezon végén csatlakozik majd. A felek már korábban egyeztettek a háromszoros német válogatott futballista kapcsán, a transzfer azonban csak azt követően vált hivatalossá, hogy a Schalke kifizette a 2,45 millió eurós úgynevezett kivásárlási záradékot.

"Sidney Sam az idényben nyújtott nagyszerű teljesítményével bizonyította, hogy nagyon sokat jelent a támadójátékban. Ő egy roppant sokoldalú játékos és komoly céljai vannak a klubunknál. Rendkívül elégedettek vagyunk, hogy nálunk folytatja pályafutását" - fogalmazott Horst Heldt általános igazgató.

A nigériai édesapával rendelkező Sam profi karrierjének első állomása Hamburg volt, de viselte a Kaiserslautern mezét is, mielőtt 2010 nyarán a Leverkusenhez igazolt. A több pozícióban is számításba vehető labdarúgó hét gólt szerzett az idei szezonban, emellett pedig öt gólpasszt is kiosztott.