Átigazolás

Ha a Ligue 1-ból nem megy, akkor Angliából vehet franciát a Napoli

Nem tudott alapemberré válni Étienne Capoue a Tottenhamnél, így nyári klubváltása után ismét csomagolhat. Már amennyiben a londoniak elfogadják a Napoli ajánlatát, az olaszok minden követ megmozgathat annak érdekében, hogy a kikötővárosba csábítsák a francia középpályást.

Rafael Benítez, a nápolyiak vezetőedzője falakba ütközött a januári átigazolási piac útvesztőjében: Radja Nainggolan kedden a Roma ajánlatát fogadta el, míg Jean-Michel Aulas, a Olympique Lyon elnöke a Maxime Gonalons-ért ajánlott 17 millió eurót utasította vissza a hét folyamán. A spanyol szakember a jelek szerint nem adja fel, hogy francia játékost vásároljon a téli transzferidőszakban, a White Hart Lane-en csupán epizodista Capoue pedig ideális választásnak tűnik. A 25 esztendős futballista nem tudott alapemberré válni az észak-londoniaknál, pedig az együttes több középpályást is nélkülözni kényszerül sérülés miatt.

Étienne Capoue újra klubot válthat

A válogatott játékos bemutatkozása nem sikerült rosszul a Spursnél, ám augusztus végi bokasérülése döntően befolyásolta későbbi alkalmazását. Capoue novemberben tért vissza, azóta mindössze négy bajnoki mérkőzésen lépett pályára kezdőként, ráadásul a középpálya közepéről a védelem tengelyébe vezényelték, amely nem a legideálisabb poszt a korábbi Toulouse-kedvenc számára. Noha az újév első mérkőzésén nem nyújtott rossz teljesítményt a Manchester United otthonában, az Arsenal elleni FA-kupa találkozón inkább az abszolút újonc Nabil Bentaleb kapta meg a bizonyítási lehetőséget.

Úgy tudni, az André Villas-Boas menesztése után kinevezett Tim Sherwood menedzser januárban visszahívhatja a Queens Park Rangersnek kölcsönadott Tom Carrollt, amely egyben azt is jelentené, hogy Capoue számára még kevesebb babér terem a Sarkantyúsoknál. A hétszeres válogatott középpályást 2017-ig köti szerződés a Tottenhamhez, piaci ára pedig 11 millió euró körül mozog, vagyis a Napolinak alaposan bele kell nyúlnia a pénztárcába, ha ki akarja vásárolni őt kontraktusából. Noha a kikötőváros csapata jól kezdte a szezont, később kiesett a Bajnokok Ligájából, a bajnokságban pedig immár tíz pontos hátrányból figyeli az éllovas Juventust. Nem csoda, hogy Rafael Benítez úgy érzi, szükség van az erősítésre.

[1536703] 2014-01-12 15:00:00 Verona - SSC Napolix;