Átigazolás

Szardíniáról erősít a Roma, Pjanic a Unitedhoz távozhat

Rómába érkezett orvosi vizsgálatra Radja Nainggolan, a Cagliari középpályása, aki 2018-ig igazolhat a Farkasokhoz.

A belga középpályás kedden utazott el az olasz fővárosba, ahol meg is kezdték az orvosi vizsgálatokat. Sajtóhírek szerint a Cagliari hárommillió euróért adja őt kölcsön a szezon végéig a Romának, majd a szezon végén 6,5 millióért vehetik meg őt a bordó-sárgák, és 2018-ig szóló szerződést írhat alá, ha beválik.

Az indonéz apától származó játékos egész profi karrierjét Olaszországban töltötte, 2005-től a Piacenzánál szerepelt, majd a 2009-10-es szezonban igazolt a Cagliarihoz. Ott azonnal alapember lett, ebben a szezonban 17 mérkőzést játszott. Rómába érkezésével kissé zsúfolttá válhat a középpálya a Farkasoknál, így az olasz sajtó nem tartja lehetetlennek, hogy Miralem Pjanicot még januárban eladják. Igaz, a feltételezések szerint legalább 30 millió eurót kapni szeretnének érte. A bosnyák válogatott játékost állítólag a Manchester United szívesen megvásárolná.

A Roma vasárnap 3-0-s vereséget szenvedett a Juventustól, így bár továbbra is második a tabellán, távol került a kiváló szezonkezdetnek köszönhetően ősszel sokat emlegetett bajnoki címtől. Hátránya jelenleg nyolc pont a címvédő és éllovas torinóiak mögött.